Mājas saimniece ar labām organizatora spējām

Mājas saimniece ar labām organizatora spējām

04. Oct 2012, 16:00 lauvinja lauvinja

Jau kādu labu laika sprīdi es neesmu mājsaimniece, bet tāpēc jau neviens nav man piešķīris bezgalīgas brīvdienas no mājkopības uzdevumiem un pienākumiem. Man ir bijuši pāris izgājienu uz dzīves skatuves mājsaimnieces lomā, bet šobrīd gan nākas būt par MājasSaimnieci darbu savienojot ar mājas dzīves menedžēšanu.

Kā vienā tā otrā lomā noteikti noder kārtīgas vadītāja un menedžera dotības un iemaņas, kuras nenoliedzami man piemīt un kuras lieku lietā ik dienu.

Rīts sākas ar mošanos un ceļos mazliet pirms mājās sākas rīta jezga, jo man ir nepieciešams pamosties un noskaņoties dienai. Pēc tam modinu savus mazos un zinu, ka katram no viņiem vajag vismaz piecas – desmit minūtes manas nedalītas uzmanības veiksmīgam rīta cēlienam, tāpēc es ļauju sevi palutināt ar brokastīm un smaržīgu kafijas tasi savam mīļotajam vīrietim.

Pēc tam pārbaudu vai kaut kas nav mainījies manā un bērnu dienaskārtībā – bērnudārzs, skola, pulciņi un citas aktivitātes. Ar mīļoto vīrieti sadalām dienas pienākumus bērnkopībā un bērnu interešu izglītības nodrošināšanā.

Vakaros cenšamies visi kopā pavakariņot, vienlaikus pārrunājot dienas notikumus. Vēl jāuzspēj piekārtot māju un izvingroties ar slotu vai lupatu, reizēm putekļusūcēju. Vingrošana nevienam par skādi nenāk!

Diemžēl jāatzīst, ka mājas lielā kārtošana notiek tikai vienreiz nedēļā un bieži vien nedēļas nogalē iesaistot it visus mājas iemītniekus, tomēr tas jādara ātri un darbi, jo brīvdienās mums patīk laiku pavadīt kopā dažādās aktivitātēs ārpus mājas.

Kā savā laikā mēdza teikt mans pasniedzējs – galvenais ir pareiza darba organizācija!

Un nākas jau viņam piekrist – neatkarīgi vai organizējam un vadām mājas dzīvi vai kolektīvu darbā!

Projekts Kleenex® Mamma: piedalies arī Tu!