Sūdzības par bērnu ārstniecības iestādēm

Sūdzības par bērnu ārstniecības iestādēm

12. Feb 2010, 18:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai vecāki ir apmierināti ar bērnu veselības aprūpi? Gadiem jau ilgst šīs diskusijas, gadiem ir vecāku sūdzības par nepilnībām gan bērnu slimnīcās, gan poliklīnikās.

 

Šobrid izskatās, ka veselības aprūpe mūsu valstī būs par maksu. Lai gan Veselības Ministre Baiba Rozentāle solījusi, ka bērniem nekas netiks noņemts, tomēr realitāte ir cita - mēs, vecāki, kas kaut reizi ir pabijuši ar bērnu slimnīcā, vai kam ir bērni - invalīdi - jau sen zinām, ka nav bez maksas medicīnas mūsu valstī! 

 

Garas rindas pie speciālistiem, ģimenes ārstu nolaidība, kompensējamo medikamentu trūkums, maksas ārstu patvaļa un astronomiskas cenas privātajās klīnikās (kaut vai vizīšu cenas Premium Medical !) - tas viss ir izveidojis bardaku šajā sistēmā un izskatās, ka situācija tikai pasliktināsies.

 

Tāpēc Māmiņu Klubs uzsāk rakstu sēriju par bērnu veselības aprūpi valstī, par dažādiem tās aspektiem - ģimenes ārstu darbu, situāciju slimnīcās, bērnu - invalīdu aprūpi u.c.

 

Nepaliec malā - raksti arī Tu, kas uz sirds! Apkoposim vecāku priekšlikumus un iesniegsim jaunajai Veselības ministrei!

 

Raksti šeit komentāros vai arī sūti e-pastu ar savu stāstu uz: redakcija@maminuklubs.lv

 

28. Jul 2009, 10:06

mēs arī bijām gaiļezera 5. nodaļā, kad metiņai bija tikai 1 mēnesītis- domāju, ka tur strādā Latviajs labākās "sirdsmāsiņas", un ārsti savā attieksmē ir vienkārsi zelts! Kur vēl naktī dežurējošais ārsts UN māsiņa naktī celsies no snaudas un skries uz palātu pie mammītes, kurai bērns raud, jo puncītis sagāzejies, lai gandrīz stundu sēdetu, mierinātu bērniņu, palīdzētu atgāzēt puncīti un vienkārsi parunātos ar mammu par bērniem, par veselību un par dzīvi... 😀

27. Jul 2009, 13:10

pateicu it kaa galvenos vilcienus, bet neko isti ta ari nepateicu- par so temu varetu runat un runat.....

27. Jul 2009, 13:09

atsauksos uz dažiem iepriekšējiem komentāriem- BKUS Vienības gatvē ir tiešām "noziegums"- krimināla attieksme + antisanitārisms (visis tūri pilni ar visādiem vīrusiem un slimībām). gaiļezers, lai gan drausmīgifiziskie apstākļi (nost krītošs apmetums, utt), tomēr veselības aprūpe ļoti labā līmenī.

tāpat sistēmā ir pilnīgs "sviests" ar neskaidrajām cenām- katrs ņem, cik grib, ir gadījies, ka izcīnītais nosūtījums neko nenozīmē... :-/

rindas, rindas, rindas..... varbūt, piemēram, ja BKUS fizioterapeits pieņemtu biežāk kā 1x nedēļā 4 stundas, tad gaidīšanas laiks ievērojami samazinātos???

vēl varētu runat par pediatru (u.c. ārstu) nekompetenci (diemžēl)- musm te Siguldā sēž viena veca dakteriene, kura, manuprāt NE VELLA nejēdz no bērnu veselības aprūpes- 3x lamājusi mani, ka "piedomāju bērnam kaites", bet kad nesos pie speciālistiem par lielām naudām pašrocīgi, un atklājas ielaistas veselības problēmas, šamējā tik muti noplāta. ļoti daudz no citām mammām par viņu dzirdēts, bet sēz vēl kā beka savā krēslā. un kurš atbild, ja viņas "pacientiem" pēc viņas "veselības aprūpes" ir smaga āŗstēšanās vai pat sekas??

medicīna mūsu valstī, ne tikai bērniem, ir vnk drausmīgā līmenī. varbū tiešām jāsāk no viena gala šķetināt, un varētu sākt ar bērniem, vai ne tā, māmiņklub?
bet man liekas, ka bez aktīvām protesta akcijām valstī nekas nenotiks- redz, tūlīt slēgs divas leilākās Rīgas slimnīcas, enskatoties uz neskaitāmiem parakstiem.... :-/