Šodien bez maksas var pārbaudīties pret tuberkulozi!

Šodien bez maksas var pārbaudīties pret tuberkulozi!

31. Dec 2010, 13:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Atzīmējot Pasaules tuberkulozes dienu, ikvienam būs iespēja Latvijas Sarkanajā Krustā veikt profilaktiskās pārbaudes

 

Pasaules Tuberkulozes (TB) dienas ietvaros 25.martā ikvienam interesentam būs iespēja veikt profilaktisko rentgenu un krēpu nodošanu bez maksas, lai uzzinātu vai cilvēks nav inficējies ar tuberkulozi. Akcija norisināsies Rīgā, Gaiziņa ielā - 7 (LSK sociālajā centrā "Gaiziņš").

 

Akcijas laikā 25.martā no plkst.12:00 - 16:00 ikviens interesents pie ieejas patversmē (Gaiziņa ielā 7, ieeja no Maskavas ielas), mobilajā autobusā varēs veikt rentgena izmeklējumu, centra telpās nodot analīzes, saņemt ārsta bezmaksas konsultāciju un uzzināt no Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Rīgas centra nodaļas brīvprātīgajiem vairāk informācijas par TB izplatību, profilaktiskajiem pasākumiem un saņemt informatīvus materiālus par TB.

 

1882.gada 24.martā vācu ārsts Roberts Kohs Berlīnē pasaulei paziņoja par tuberkulozes izsaucēja - mikobaktērijas atklāšanu. Nākamajā dienā par viņa sasniegumu uzzināja visa pasaule.

 

Par godu R. Koha atklājuma 100 gadu jubilejai 1982.gadā Starptautiskā Tuberkulozes un Plaušu Slimību savienība ieteica 24.martu atzīt par Pasaules Tuberkulozes dienu.

 

Pēc Pasaules Veselības organizācijas aicinājuma 1996.gadā šī diena tiek aizvien plašāk atzīmēta visā pasaulē. Tā nav svētku diena, bet laiks, kad mēs visvairāk domājam un runājam par šo visvairāk izplatīto nāvējošo infekcijas slimību.