Šķidrā parafīna līdzekļi mazulim

Šķidrā parafīna līdzekļi mazulim

03. Apr 2012, 11:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zīdainīšiem, kuriem uz ādas nav izteiktu sausu pleķu, pietiek ar ikdienas vannošanu ūdenī, kam pievienota vannas emulsija. Savukārt bērniņiem, kuriem ir atsevišķas sausas ķermeņa daļas vai kāda dermatoloģiska saslimšana, kas visbiežāk ir atopiskais dermatīts, papildus būtu jālieto arī ādu kopjošo krēmu.

 

Šķidrā parafīna kopjošās īpašības


Vannas emulsijas Oilatum® sastāvā, pamatā ir šķidrais parafīns. Tas ir ādas mīkstinātājs jeb kā Latvijā pierasts tulkot – mitrinātājs. Būtībā, apzīmējums „mitrinātājs” tiek lietots neprecīzi, jo tulkojumā no angļu valodas, pareizi būtu teikt „mīkstinātājs”.

 

Tātad šķidrā parafīna uzdevums ir mīkstināt ādu un pasargāt to no ūdens zuduma. Oilatum® vannas emulsija mazuļa ādu mīkstina un pasargā no tajā esošā ūdens izgarošanas. Tas tādēļ, ka lietojot šķidrā parafīna ādas kopšanas produktus, mitrums tajā saglabājas un nenotiek transepidermālais ūdens zudums, kas ir galvenais iemesls, kāpēc āda kļūst sausa.

 

Kā lietot šķidrā parafīna līdzekļus?


Galvenais, kas ikdienā jādara, lai mazuļa ādu saglabātu mīkstu, ir nevis ūdeni tajā „ienest”, bet gan nodrošināt ādas aizsardzību tā, lai ūdens tajā saglabātos, tātad, neiztvaikotu. Protams, daļa ādā esošā ūdens izgaro, jo tai netiek uzlikta plēve. Tomēr principā, ar kopjošo līdzekļu palīdzību, vairakkārt iespējams samazināt iespējamību, ka ūdens no ādas izgaros!

 

No otras puses, šķidrā parafīna radītā aizsargkārta nodrošina ādas aizsardzību arī pret apkārtējās vides iedarbību.

 

Tātad ādai kaitīgās, ārējās vides radītās vielas ādā neiekļūst, bet labās, kas šajā gadījumā ir mitrums, no tās neizgaro!

 

Emulsija un krēms bērniem ar sausu ādu


Oilatum® krēma sastāvs ir līdzīgs tās pašas sērijas dermokosmētikas produktam – vannas emulsijai. Arī krēms satur šķidro parafīnu, bet papildus, ādu apgādā arī ar balto mīksto parafīnu. Krēms ir lietojams papildus vannas emulsijai. Tas ieteicams, lai ādas mitrināšana būtu pilnīga, jo „piena vanna” bērna ķermeni būs mitrinājusi viscaur, bet, ja zīdainītim ir kādas sausas ķermeņa daļas, piemēram, ceļi, elkoņi vai seja, vai arī atopiskais dermatīts, ir nepieciešama vēl papildus ādas mīkstināšana. To efektīvi nodrošinās Oilatum® krēms, lietots kompleksi ar vannas emulsiju!

 

 Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

Kā tu kop sava bērniņa sauso ādu?

 

LV/DERM/0003/11

princesemince princesemince 10. Jun 2011, 00:30

hm, es apmulsu, šo izlasot, jo līdz šim manas zināšanas par šķidro parafīnu bija tādas, kā augstāk jau lielākoties minēts - izveido aizsargslāni, BET tas ne tikai neizlaiž ūdeni no ķermeņa, bet vispār neko neizlaiž, arī sviedrus nē, tāpat aizkavē ne tikai slikto vielu nonākšanu ādā, bet arī skābekļa nokļūšanu tajā. tad nu vienmēr vadījos pēc principa - šķidrais parafīns bērna kopjošajā kosmētikā būt nedrīkst.
var jau būt, ka šī kosmētika ir tik gudra, ka sviedrus no ķermeņa atļauj izdalīt, bet aizkavē vien ūdens izdalīšanos, tāpat ar to, kas nonāk ādā - sliktās vielas neielaiž, bet skābekli ielaiž. bet droši vien tas tad būtu jāpēta molekulārā līmenī.