Rāpošanas veicināšana. Vai to vajag darīt?

Rāpošanas veicināšana. Vai to vajag darīt?

27. Dec 2010, 22:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai 7,5 mēnešu vecumā ir jārāpo? Konsultē fizioterapeite Vita Lakša.

 

Māmiņa jautā:

 

Mazajam ir 7,5 mēneši. Viņš vēl nerāpo, bet cenšas uzsliet dibentiņu uz augšu. No malas izskatās, ka dibentiņš ir par smagu un tāpēc nesanāk.. Vai varu kaut kā veicināt viņa rāpošanu?

 

 

7

Atbild fizioterapeite Vita Lakša:

 

Pagaidām rāpošanu nevajag veicināt, jo normāli bērns sāk rāpot 8-9 mēnešu vecumā, tā kā viņam vēl ir laiks apgūt rāpošanu. Tomēr māmiņa var palīdzēt vingrināt mazuli, stiprinot pleca joslu, piemēram, pašai mammai apsēsties uz grīdas ar izstieptām kājām un pārlikt mazuli šķērsām pāri, lai viņš ar rokām un plaukstām balstītos pret grīdu.

 

Vai Tavs mazulis jau rāpo vai sper pirmos solīšus?

Iestājies Mazo staigātāju klubiņā un jautā pēc padoma Māmiņu Kluba fizioterapeitiem>>

{smallpic:1}

Autiņbiksītes-biksītes pirmajiem solīšiem - Huggies Little Walkers!

 

29. Dec 2010, 16:56

Mans puiks sāka rāpot 6 mēnešu un 2 dienu vecumā. Pēc pāris nedēļām sāka ķerties pie krēsliem, gultas redelēm, sienas un sāka stutēties kājās.
Dažreiz mēģina spert solīti sānis, kad ieķēries gultiņas malā. Mums tagad 7, 5 mēneši.

29. Dec 2010, 09:39

maneja princesite saka tikai ap gadu rapo, tagad ir 1,4 un celas kajas pie gultinas un pasper parus solus ar turesanos...

23. Mar 2010, 11:21

Uhh, mans sāka rāpot precīzi 6 mēnešu vecumā. Vēl nav septiņi mēneši, bet jau grib celties kājās. Neļaujam, bet viņa vēlmes nevar apturēt. Droši vien arī staigāt sāks agri, bet ko lai dara.

23. Mar 2010, 09:46

Nu tagad es galīgi straucos. Mums mazais sāka velties 3,5 mēnešu vecumā, rāpot pavisam stabili un droši, kā arī sēdēt uz visa veida virsmām - bez dažām dienām 7 mēneši, 7 mēnešu un 5 dienu vecumā - pats piecēlās un stabili stāv gultiņā, pieturoties pie margām, nedaudz arī pa solītim gar malu sper, nedaudz pārvietojas. 21. aprīlī iesim pie Vitas atrādīties. Mani satrauc, ka visu gandrīz vienā reizē dara.