Piena produkti- īsta vitamīnu noliktava!

Piena produkti- īsta vitamīnu noliktava!

13. Aug 2011, 22:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piena produkti ir bagāti ar olbaltumvielām. Tie satur visas neaizstājamās aminoskābes. Tas ir tikpat lielisks proteīna avots kā, piemēram, gaļa vai zivis.



Piens - riboflavīna, vitamīna B krātuve, ka mums nepieciešama, lai pārvērstu pārtiku enerģijā.



Piens, jogurts, siers - ir kalcija avoti. 1/8 tase piena satur 30% no nepieciešamā diennakts kalcija devas. Kalcijs, ko satur piena produkti, uzsūcas vislabāk. Kalcijs ir būtisks veselu zobu, locītavu un kaulu nodrošināšanā.

 

Piens satur D vitamīnu, kas ir vajadzīgs, lai organismā labi uzsūktos kalcijs. 1/8 tases piena satur 25% D vitamīna no ieteicamās dienas devas.



Zemāka tauku satura jogurta, siera, piena patēriņš samazina risku saslimt ar vēzi (plaušu vēzis, divpadsmitpirkstu zarnu vēzis, dzemdes kakla vēzis).

 

Piens un citi piena produkti var palīdzēt normalizēt spiedienu un novērš augsta asinsspiediena parādīšanos.


Glāze jogurta dienā palīdz stiprināt imūnsistēmu, kā rezultātā Tavs bērns (un Tu) mazāk slimosi.


Turklāt piens ir arī ļoti barojošs produkts, kas satur olbaltumvielas, fosforu, kāliju, D vitamīnu, A vitamīnu, B12 vitamīnu un ogļhidrātus.

www.all-biz.info

 

Kādas jūsu ģimenē ir attiecības ar pienu un piena produktiem?

taschinka taschinka 07. Oct 2010, 14:40

Pec gada vecuma dels redzedams,ka mes dzeram pienu no glazes ari izradija interesi.Tad iedevam pagarsot veikala pienu un vinam garsoja.garso jebakds piens. Pec 2 gadu vecuma loti biezi dzera veikala pienu,ar katru dienu biezak un biezak. un visu laiku no dzimsanas lidz pat 3 gadiem dzer maisijumu.

07. Oct 2010, 12:50

Savai meitiņai govs pienu Daugava dodu no 1 gada vecuma. Ļoooti garšo! Šobrīd dodu 3x dienā, klāt pieliekot nedaudz medus, par cik esam apaukstējušās. Zobu nākšanas laikā piens kā bagātīgs kalcija avots ļoti nepieciešams.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 07. Oct 2010, 09:26

mūsu mājās arī ir piens. Vests no laukiem. Meitai ļoti garšo silts piens. siers ,biezpiens,jogurti gan veikala,gan paštaisītie 😀
Man arī garšo piena produkti.
Vīrs ar tiem ir uzaudzis 😃
Īsāk sakot mājās ir 😀

taschinka taschinka 07. Oct 2010, 08:08

Saksu ar to,ka man vienmer ir loti,loti garsojis siers.To varu est un est.Ta pat garso ari parejie piena produkti-biezpiens,piens,kefirs,jogurti,sviests,.
Bet manam delam piena produkti ir visvismilakie.Jebkas no piena roduktiem vinam loti garso.Pirmaja vieta tomer piens.Ta ka musmajas piena produkti ir katru dienu.