Pielāgojam mājokli mazajam, aktīvajam, zinātkārajam staigātājam

Pielāgojam mājokli mazajam, aktīvajam, zinātkārajam staigātājam

06. Jan 2011, 14:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl pavisam nesen nekas nelicināja, ka būs tāda nepieciešamība, pārkārtot, pārlik, noslēpt mantas, noslēgt skapīšus un atvilknes, pārbīdīt mēbeles, jo meitiņa bija ļoti mierīga un prātīga. Pirms 2 nedēļām meitiņai palika gadiņš – tad nu sākās!!! Tieši savā lielajā dzimšanas dienā sākās aktīvā un pārdrošā staigāšana, līdz ar kuru, sākās dzīvokļa izpētīšana.

 

Man par prieku un laimi sagadījies, ka mums mājās nav mēbeles ar īpāši asajiem un kantainajiem stūriem, kas ir lielākais bērnu ne-draugs, tas vien jau samazina lielu daļu stresa, lai pasargātu bērniņu. Tomēr, pieredze ir – kad bijām laukos, ciemos pie omes, pirmais puns radās tieši uz asā žurnālgaldiņa stūra, pārdzīvojums man un bērnam.

 

Protams, nevar aizlīmēt, aizvērt, pārlikt, pārcelt visu, jo domāju, ka arī bērna attīstība tiek ierobežota.

 

Jau no laika gala, medikamenti tiek glabāti atsevišķi, arī asie priekšmeti, kosmētika.

Pie gultas, dīvāna vienmēr tika nolikti spilveni vai paklājiņš drošībai (un noderēja), tagad jau māk pati izšļūkt ar kājiņām pa priekšu.

 

Pirms tika veikti šie drošības uzlabojumi, viss pirms tam tika pārcilāts, pārbaudīts, jo, ja tā bērns nebūtu izpaudies, tad nebūtu vajadzības visu padarīt drošāku gan viņai, gan man. Patrīcija pati norādīja, kuras lietas un vietas viņai liekas vissaistošākās.

 

Lai arī kā es censtos visu nolikt un pārkārtot, ik dienas sanāk sekot un mācīt bērnam, ka tā ir lietiņa, kas nav paredzēta viņai, ka bebīšiem tas nav atļauts, ka tā ir mammas un viņas mantiņas ir groziņā. ( bet tas nepalīdz J )

 

Pirms es nolieku kādu lietu, labāk iedodu bērnam apskatīt, aptaustīt, lai nebūru vairs tik liela interese par to. Prieks un laime – vadu laiks mūsu mājās ir pieklusis. Bērnam tika izsniegta arī atsevišķa klaviatūra, lai nebūtu jālien pie datora, arī par to jau zudusi interese, tāpat kā par pultīm un telefoniem.

 

{pic:1}

 

Virtuvē skapīši ir nepieejami. Daži aizslēgti ar mīkstām mantām, bet pārējiem nācās noskrūvēt rokturus, jo nebija citas iespējas kā nostiprināt.

 

{smallpic:2}

 

Ledusskapi nākas katru dienu līmēt ar līmlenti ciet, jo neesmu atradusi piemērotu slēdzi. (Līdz ar to, pašai retāk gribas to virināt.)

 

{pic:3}

 

Šie skapīši tika aizsieti uz neatsiešanu, jo glabājas vecās grāmatas, un remonta piederumi. Jo lielāku laimi meitiņai nevajag, kā saplēst, saburzīt un apēst kādu papīru. Kad tas papīru ēšanas periods beigsies vienreiz...

 

{smallpic:4}

 

TV galdiņš Patrīcijai likās visinteresantākais, jo tur glabājās sīkās lietiņas, līdz ar to, to nācās noslēgt pirmo. Bet veikala klipši nederēja, jo stikla virsma ir izliekta. Tad palīgā nāca visādas lentītes, kas radīja vēl leilāku pievikšanas spēku J , bet tagad jau samierinājusies.

 

{smallpic:5}

 

Tāds tagad mūsu mājās izskatās puķu paliknis.

 

{pic:6}

 

Atvilktnes arī nācās visas pārkārtot. Pirmā atvilkne ir slēgta, bet otrajā tika saliktas lietas, ar kurām var pakrāmēties, trešajā drēbītes, kas jau par mazu, lai bērns var izpausties savā drēbju kārtošanā.

 

{pic:7}

 

Koridora zemākajos plauktos arī valda klusums, tik dažreiz tur var atrast visneiedomājamākās lietas.

 

Bet, lūk, kas notika pirms nebija veikti šie mazie, BET ļoti noderīgie drošības pasākumi.

 

{smallpic:8}

 

{smallpic:9}

 

Nekad nevaram būt 100% droši par bērna drošību, bet vismaz cenšamies, lai būtu mazāki uztraukumi.

 

Pastāsti, kā Tu esi izveidojusi drošu mājokli un piedalies Māmiņu Kluba un "Spice Home" rīkotajā konkursā! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

1

31. Mar 2010, 00:40

Malači arī esat kārtīgi pastrādājuši, lai pasargātu mazo pētnieci😀

30. Mar 2010, 19:11

Man Martai arī tikai pēc gada sasniegšanas sākās lielā interese par visu.

30. Mar 2010, 17:31

Esat pamatīgi pastrādājuši un piedomājuši par mazā drošību - malači!!!

P.S.mazā Patiņa jau tik liela...")")") 🌷

30. Mar 2010, 14:39

ledusskapim varu ieteikt ko līdzīgu, bet ērtāku- pirkām laikam Alfā, vienā bērnu veikalā... ir tipa "ļipučka"- viena daļa pie pamata, otra atverama. To lietojam miskastes skapītim ,jo pārāk bieži jāvirina, lai liktu ko sarežģītāku 😉