Pie ārsta- pēc 3 mēnešiem

Pie ārsta- pēc 3 mēnešiem

04. Jun 2010, 09:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Salīdzinot ar gada sākumu, plānveida pacientu rindas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ir pagarinājušās orientējoši par diviem līdz trim mēnešiem, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Kā skaidroja Namniece, šāda situācija izveidojusies samazinātā finansējuma dēļ. Garākās rindas uz plānveida operācijām saglabājas pieprasītākajiem profiliem, tie ir ortopēdija un LOR.

Domājot par radušos ekonomisko situāciju valstī, Bērnu slimnīca izveidoja dienas stacionāru visos slimnīcas profilos. Samaksa par gultas vietu dienas stacionārā ir mazāka, salīdzinot ar diennakts stacionāru, jo tajā neietilpst ēdināšanas izmaksas un nakts personāla aprūpe.

 

Tomēr Bērnu slimnīcā atzīst, ka dienas stacionārs nepiedāvātā vienādas iespējas visiem Latvijas bērniem, jo lielākoties to var izmanto Rīgas un tās tuvumā dzīvojošie pacienti. Šobrīd dienas stacionāra pacienti ir 10% no visas pacientu plūsmas slimnīcā.


Dienas stacionāra izveide samazina kopējo gaidīšanas rindu, jo to izmanto pacienti, lai veiktu gan plānveida operācijas, gan izmeklējumus. Vienādas iespējas izmantot dienas stacionāru visiem Latvijas bērniem būs tad, kad tiks atvērta Vecāku māja vai uzcelta viesnīca, kam ir nepieciešamas papildu investīcijas, skaidroja Namniece.


Kā ziņots, jau augustā slimnīcas valdes priekšsēdētājs solīja, ka, samazinot plānveida pacientu uzņemšanu, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā gaidīšanas rinda vidēji nevarētu būt garāka par astoņām nedēļām.


Parasti vidējais gaidīšanas laiks bijis četras nedēļas.


Kā ziņots, ņemot vērā plānotā finansējuma samazinājumu otrajam pusgadam pacientu ārstēšanai stacionārā, tika samazināta plānveida pacientu uzņemšana Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.