Pētījums: Alternatīvā medicīna bērniem ir bīstama

Pētījums: Alternatīvā medicīna bērniem ir bīstama

28. Dec 2010, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu ārstēšana ar alternatīvām zālēm tradicionālo medikamentu vietā var būt bīstama vai pat letāla, liecina Austrālijas pediatru veikts pētījums.

 

Pētījuma autori, publicējot savu ziņojumu žurnālā "Bērnu slimību arhīvs", brīdina, ka bērnu slimību ārstēšana ar alternatīvās medicīnas metodēm un homeopātiskiem līdzekļiem nereti izraisa smagas blakus parādībās vai pat atsevišķos gadījumos nāvi.

 

Vecāki dažkārt uzskata, ka alternatīvā medicīna ir dabiskākā un tai ir mazāk blakusefektu nekā standarta medikamentiem.

 

Taču divās trešdaļās gadījumu, kad bērnu ārstēšana pielietota alternatīvā medicīna, tās izraisītās blakus parādības novērtētas kā smagas, dzīvību apdraudošas vai nāvējošas.

 

Pētījumā analizēti 39 atsevišķi gadījumi, kas no 2001.-2003.gadam apkopoti Austrālijas Pediatrijas uzraudzības nodaļā. Pētījumā apskatīti bērni vecumā no dažiem mēnešiem līdz 16 gadiem.

 

30 gadījumos bērna veselības stāvokļa pasliktināšanās "visdrīzāk vai pavisam noteikti" saistīta ar alternatīvās medicīnas līdzekļiem, bet 17 pacientiem izvairīšanās no tradicionāliem medikamentiem ir kaitējusi.

 

Četri no pētījumā iekļautajiem bērniem nomiruši un visos šajos gadījumos bērni miruši tāpēc, ka viņi nav ārstēti ar tradicionālajiem medikamentiem.

 

Vienā no šiem gadījumiem slimnīcā no pārāk maza svara un septiska šoka mirusi astoņus mēnešus veca meitenīte, kuru vecāki vēdera izejas traucējumu dēļ, pēc dabas dziednieku ieteikumiem, no trīs mēnešu vecuma barojuši tikai ar rīsu pienu.

 

Citā gadījumā 10 mēnešus vecs mazulis miris no septiska šoka pēc homeopātiskās medicīnas ārstēšanas kursa un uztura ierobežojumiem, lai ārstētu hronisku ekzēmu.

 

Vēl vienā gadījumā bērns nomiris no tā, ka vecāki viņam nav devuši vajadzīgos medikamentus pret asins sarecēšanu, tā vietā izvēloties homeopātiskus līdzekļus.

 

"Daudzos gadījumos bērnu veselības stāvokļa pasliktināšanās saistīta ar ārsta rekomendēto medikamentu nelietošanu, jo ģimene uzskatījusi, ka labāk lietot alternatīvās un homeopātiskās zāles, neskatoties uz mediķu norādījumiem," norāda pētījumu autori no Melburnas Karaliskās bērnu slimnīcas.

 

"Svarīgākais ir fakts, ka visi četri nāves gadījumi ir saistīti ar ģimenes atteikšanos pielietot medikamentus. (..) Otrkārt, homeopātiskās medicīnas līdzekļi var reaģēt ar citiem medikamentiem vai izraisīt toksiskas sekas. Ir izplatīts pieņēmums, ka tie ir dabiski līdzekļi, un ģimenes to neņem vērā un toksisko efektu pat dažkārt saista ar medikamentu terapiju," norāda pētījuma autori.

 

LETA 
BBC
16. Jan 2011, 19:08

Skatoties ko sauc par alternatīvu medecīnu. Nevajāg jaukt reālas zināšanas, kuriem uz dažiem tukstoš gadiem vairāk par tiem no pirksta izzistiem "faktiem" modernaja medīcinā (šeit protāms ats. jautājums kam par labu). Kopumā parazītu taktika ar iebedēšanas metodem jau sevi sēn izsmelis.
Tie ārkārtīgi izglītotas un neparasti uzņemīgas butnes joprojām cenšas pieradīt, kā dzīvot laukos svaiga gaisa, ēst dabisku pašizaudzinātu partiku, nerīt spainiem famaceitu izstradājumi un netaisīt desmit potes menesī ir ārpratīgi kaitīgi.
anekdote: "boljnomu nuzen uhod vracha. Chem daljshe ushol vrach, tem lutshe sebja chuvstvujet boljnoi"
Visiem veselu prātu un veselību!

28. Dec 2010, 10:08

Tiešām satriecošs pētījums: izpētīti 39 atsevišķi gadījumi valstī, kurā iedzīvotāju skaits ir 21,8 miljoni un kurā diez vai tikai šie 39 ir ārstējušies ar alternatīvās medicīnas metodēm.
Protams, vecākiem ir jābūt saprātīgiem un jāizvērtē, pie kura speciālista vest bērnu ārstēt, bet pēc šī pētījuma uzskatīt, ka alternatīvā medicīna ir bērnam bīstama, arī būtu absurds.