Pēc kādiem kritērijiem Tu izvēlies mazuļa barošanas krēsliņu?

Pēc kādiem kritērijiem Tu izvēlies mazuļa barošanas krēsliņu?

12. Mar 2011, 14:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāki, izvēloties barošanas krēsliņu savam mazulim, ņem vērā cenu, funkcionalitāti un ērtumu, kā arī dizainu.


Speciālisti savos ieteikumos galvenokārt norāda, ka bērna barošanas krēsliņu var izmantot tad, kad viņš sāk pats stabili sēdēt. Vienam tas būs agrāk, citam vēlāk, bet vairākums vecāku šo palīgu bērniņa ēdienreizēs lieto jau labu laiku pirms gada jubilejas sasniegšanas un parasti līdz trīs gadu vecumam.

 

Barošanas krēsliņu piedāvājuma klāsts ir plašs, tāpat kā cenu amplitūda. Ražotāji nemitīgi papildina to funkcijas un dizainu, tomēr novērojumi liecina, ka daļa vecāku aizvien izvēlas vienkārša dizaina koka krēsliņu. Piemēram, uzņēmuma "Latvijas finieris" ražoto iespējams iegādāties par aptuveni 30 latiem. To labprāt pērk ne tikai tie vecāki, kas cenšas atrast lētāku piedāvājumu, bet arī tādi, kuri uzskata– dzīvokļa dizainā plastmasas izstrādājums nekādi neiederēsies. Daži šo jautājumu risina vēl radošāk un pašu spēkiem atjauno, piemēram, savā bērnībā izmantoto koka krēsliņu. Turklāt šie vecāki apstiprina, ka tas viņu bērnam ir pietiekami ērts.

 

Pirms iegādājaties barošanas krēsliņu veikalā, vēlams iedomāties, kā bērns tajā sēdēs. Par dažiem modeļiem pārdevējas pat izsakās, ka balsts starp bērna kājiņām izstrādāts tā, ka viņam būs grūti sēdēt. Mazajiem, kurus sāk barot ar papildu ēdienu jau apmēram no sešu mēnešu vecuma (vai pat agrāk), piemērotāki ir krēsliņi, kuriem var regulēt atzveltnes slīpumu. Pārsvarā krēsliņiem var mainīt to augstumu, citiem arī kāpšļa augstumu. Šie modeļi ir arī dārgāki. Atrodami arī tādi, kuros mazais var arī gulēt un pat šūpoties, bet jāpievērš uzmanība, cik kilogramus smagu bērnu tas var izturēt. Ja, piemēram, svara ierobežojums ir deviņi kilogrami, tad aptuveni astoņu mēnešu vecumā būs jālūko pēc jauna barošanas krēsliņa.

 

Vairākumam modeļu ir arī piesprādzējamās siksnas. Dažas māmiņas gan atzīst, ka viņu bērni no barošanas krēsliņa laukā nekāpj un siksnas nekad nav izmantotas. Tomēr ražotāji uzsver drošības nozīmi. Jāpārliecinās arī par barošanas krēsliņa stabilitāti. Citiem modeļiem ir arī ritenīši, kas atvieglo šīs mēbelītes pārvietošanu telpā.

 

Tāpat māmiņai būs vieglāka ikdiena, ja barošanas krēsliņš ir ērti kopjams, tā virsmu var noslaucīt, paplāti (citiem modeļiem ir gan barošanas, gan rotaļām paredzēta paplāte) izņemt un nomazgāt atsevišķi.

***

PIEREDZE

Emīlijai krēsliņš noderēs līdz skolai

Rīdziniece Māra Ozoliņa barošanas krēsliņu iegādājās, kad meitiņai Emīlijai bija seši mēneši un vajadzēja sākt piebarošanu. Māras izvēle bijusi par labu ASV firmas "Bloom" īpaši modernajam modelim "Fresco Loft". Krēsliņa atzveltni var novietot trīs līmeņos, tādēļ Emīlija tajā varēja ieturēt maltīti, lai gan patstāvīgi vēl nesēdēja. Māra rēķina, ka barošanas krēsliņš bez paplātes būs izmantojams līdz pat Emīlijas skolas gaitu sākšanai. Tas ērti novietojams pie salīdzinoši augstā galda un labi iederas Māras ģimenes dzīvokļa interjerā. Pirkums veikts internetā, prece piegādāta jau nākamajā dienā pēc pasūtījuma veikšanas, un firmas pārstāve līdzējusi apgūt šīs modernās lietas funkcijas.

 

Laukos Emīlijai ir koka krēsliņš, ko var pārlocīt un papildus iegūt galdiņu. To Māra iegādājusies lietotu un vērtē pozitīvi, ka tā galdiņam ir lielāka darba virsma. Tādējādi mazā Emīlija var ērti ne tikai ieturēt maltīti, bet arī rotaļāties.


DAINA VEŠKO 
Latvijas Avīze
30. May 2010, 23:30

Mums ir Britton hip 2 krēsliņš. Ļoti ērts, neaizņem daudz vietas. Regulējas gan augstums, gan slīpums. Divas paplātes, ko var novietot krēsla aizmugurē.Skatījāmies, lai, kad noņem paplātes paliek aizsargbarjera starp kājām un var ērti justies pie kopējā galda.Drošības jostas gan noņēmu, jo nav vajadzīgas.

29. May 2010, 19:07

mums arī ir koka,kuru pēc tam var pārlikt galdiņa un krēsliņa😀

taschinka taschinka 29. May 2010, 15:02

Man ari delam bija koka kreslins,kaut ka tie plastmasas nepatik.Un protams ari uz cenu skatijos.

Muuna Muuna 29. May 2010, 13:06

Mums ir Peg Perego Prima Pappa ko mums atdāvināja. Ja vajadzētu pirkt pašai, pirktu tādu pašu. Ļoti ērts, varēs barot pussēdus un galvenais - ļoti stabils. Par to īpaši domāts un tas arī man ir vissvarīgākais. Drīz jau varēsim sākt lietot.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 29. May 2010, 11:39

Mums ir Chicco Polly. Patika, ka ir stabils, ka ir krāsains, ka var noņemt paplāti un pielikt klāt pie krēsla! Esam ļoti apmierināti ar šo barošanas krēsliņu!