Par sirds lietām

Par sirds lietām

01. Sep 2012, 12:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kundalinī jogas pasniedzēja Agnese Guļāne tikko pārradusies mājās no intensīvas jogas nometnes Indijā. Pēc šī gadīgā ceļojuma viņa dalās savās pārdomās arī ar Māmiņu Klubu! 

 

Mēs visas esam vienādas. Mēs gribam būt mīlētas un gribam mīlēt. Mēs gribam justies ar sevi (un par sevi) labi. Atšķiras veidi, KĀ mēs to darām, tomēr mūs visas vieno vēlme, lai viss būtu labi. Lai mēs pašas būtu labas [meitenes], lai mēs dzīvotu "labu" dzīvi, kas bieži nozīmē arī bailes kļūdīties un uztraukumu atzīties, ka mūsu dzīve varbūt kaut par piecām kapeikām atšķiras no "normas".

 

Mēs visas vēlamies justies droši, būt drošībā, gribam, lai pasaule būtu droša. Mums šeit, Latvijā, dzīvojot, liekas pašsaprotami, ka vismaz ēdiens un ūdens ir droši, citur tā nav. Mums visām, pilnīgi visām ir savi sapņi un cerības. 



Ja mums ir droša vide apkārt, ir gan kas ēdams un dzerams (un varbūt pat par daudz), tad tomēr reizēm gribas kaut ko, nezin' ko, kaut ko... skaistu. Kā man teica viens mācītājs, cilvēkā ir ielikta dabiska vajadzība pēc garīguma. Tikpat dabiska vajadzība kā pēc ēdiena, ūdens un siltuma. Tomēr bieži, īpaši Rietumu zemēs, cilvēki sastopas ar grūtībām šo garīgumu attīstīt, izkopt, nodibināt kontaktu ar savu dvēseli. Austrumu sievietēm dzīves centrs, kodols ir dvēsele. Man gribētos, lai mēs to no viņām iemācītos, jo tad mēs šeit būtu daudz laimīgākas un veselākas. 



Jau sen ir zināms, ka cilvēka labklājība un labsajūta ir tad, kad viņš ir vesels gan fiziski, gan garīgi. Vesela sieviete - man ļoti patīk šie divi vārdi, īpaši tajā nozīmē, kas apliecina, ka sieviete ir viens veselums, vienota sevī un ar sevi. Vesela. Ciešanas arī mums visām vienādi sāp.

 

Fiziskas sāpes ķermenī var būt izraisījuši dvēseles pārdzīvojumi. Sava ķermeņa noraidīšana, enerģijas bloķēšana savukārt rada traucējumus tajā, kā mēs jūtamies, kādu enerģiju starojam un automātiski ietekmējam arī savu dzīvi, pat materiālo labklājību.



Tomēr, man liekas, visdziļāk sievietes ietekmē savstarpējās attiecības - tās var gan celt, gan gremdēt. Gribētos, lai tas iekšējais smaguma centrs mūsos iekšā būtu smagāks un savstarpējās attiecības ar citiem cilvēkiem nevarētu atstāt tik milzīgu ietekmi uz mūsu pašsajūtu un pašapziņu, tomēr jāatzīst, ka mēs visi esam savā starpā saistīti.

 

Tas nozīmē, ka mēs esam atbildīgas ne vien par savu veselumu un labklājību (un savas ģimenes), bet arī par to, kā uzvedamies, sevi pasniedzam un kādu enerģiju izplatām sabiedrībā. Tas nozīmē, ka, ja mēs esam veselas un laimīgas, un spējam iedvesmot citus, tas nozīmē, ka mēs pasauli padarām labāku! Tas ir daudz, es domāju.



Šīs ir manas pārdomas Latvijas rudenī, atgriežoties no intensīvas jogas nometnes Indijā. To iespaidā izveidoju Kundalinī jogas nodarbību ciklu sirdij: par un ap sirdslietām. Joga ir ļoti pateicīga nodarbošanās: veicot noteiktus vingrojumu kompleksus vai skandējot mantras, mēs varam strādāt ar sevi ļoti dziļā līmenī: gan dziedinot sevi psiholoģiski, gan "iedraudzējoties" ar savu dvēseli.

 

Aicinu darboties labā kompānijā! :) Nodarbību cikls sākas jau šo svētdien, apraksts Miervidu mājaslapā! Ja netiekamies nodarbībā, gribētos novēlēt, lai šajā tumšajā laikā staro ne vien Rīga, bet arī mūsu sirdis un visa Latvija!

 

Agnese Guļāne, Kundalinī jogas skolotāja

 Vairāk par jogas centru lasi šeit!>>

 

Kuras ir tev būtiskākās sievišķīgās vēlmes?