Neitrāla reakcija par grūtniecības fakta uzzināšanu

12. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Kad savam draugam pateicu,ka gaidu bērniņu, draugam nebija nekāda īpaša reakcija un nebija šīs sajūsmas. Vai ir iespējams, ka viņa sajūtas mainīsies, kad piedzims bērniņš un viņš paņems mazo uz rokām? Varbūt viņam ir vienalga?" nobažījusies māmiņa. Atbild psihoterapeite Aina Poiša.

Nekad nevajag paziņot šādas vēstis tad, kad partneris ar aizņemts ar blakus lietām, jo tas ir  pārāk nopietns paziņojums un vīrietim vajag laiku, lai viņš saprastu sniegto ziņu. Emocionālās reakcijas mēs visi vienādi neizpaužam, bet sievietei radās sajūta, ka nekā nav un ka vīrietim viņa ir vienaldzīga, tāpat kā gaidāmais mazulis.

Tomēr, iespējams, vīrietis bija tik lielā šokā, ka nespēja neko pateikt, jo no šīs ziņas viņa prātā radās desmitiem jautājumu- kas tagad būs? vai šī ir sieviete, ar kuru vēlos pavadīt visu mūžu kopā? kā mēdz dzīvosim? kas tagad mainīsies? vai es spēšu panest šo atbildības nastu?

Ja pirms tam attiecībās ir lielāka stabilitāte, tad šī reakcija par paziņotajiem jaunumiem var būt ātrāka, bet ja stabilitātes nav, vīrietī ir lielāka nedrošības sajūta un vairāk jautājumu.

Māmiņu Klubs

Pastāsti,kā Tavs mīļotais pieņēma to,ka gaidāms mazulis!

Māmiņu ONLINE TV

Videosaruna ar Ainu Poišu: pāra attiecības pēc bērniņa piedzimšanas

JAUNUMI: Huggies® Premium mainās uz Huggies® Super Dry