Mūsu Dēla sasniegumi 1 gada un 10 mēnešu laikā!

Mūsu Dēla sasniegumi 1 gada un 10 mēnešu laikā!

08. Mar 2011, 18:42 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Pirmajā dzīves gadā daudzas māmiņas katru mēnesi cītīga pieraksta atskaites punktus, kas tad īsti ir noticis viņa bērna attīstībā. Māmiņa Ieva vēlas pastāstīt par sava dēliņa sasniegumiem 1,10 gadiņā!

 

 

 

Pirmais gadiņš mazuļa dzīvē ir īpaši aizraujošs laiks, kurā notiek ļoti strauja attīstība. Redzot, kā Rodrigo iepazīst apkārtni, es jūtaties laimīga un lepna par viņa sasniegumiem. Katra diena nāk ar jaunu pieredzi un jaunām zināšanām, kuras palīdz izprast pasauli.


Es ar savu dēliņu varu lepoties, kaut vai tikai tāpēc, ka viņš man ir! Mana dēla pirmais sasniegums, ko es uzskatu par ļoti svarīgu ir dzimšana. Bērns nonāk pilnīgi citā vidē, kurā ir pašam jāelpo, jāēd, jāpārvar gravitācija. Tad liels sasniegums un ļoti svarīgi ir apgūt zīšanas refleksu, lai paēstu! . Mēs abi mācījāmies kopā un kad dēliņš sāka zīst krūti man pārņēma ,tāds lepnums un prieks, ka dēls jau ir paveicis pirmo lielāko un svarīgāko sasniegumu savā vēl īsajā dzīvītē.

 

 

Tad mani pārsteidza arī dēla spēja notur galvu augšā ne mazāk kā 1 minūti ,balstoties uz abiem elkoņiem jau 2 mēneša sākumā. 5. mēnesī uz beigām pieplacis lien uz vēdera. Kā tāds tārpiņš pa ierakumiem.

 

Rodrigo mammai pa naktīm ļāva pagulēt no 23:00 līdz 6 rītā stabili jau kopš 2 mēneša beigām. Par to manam dēlam lieli aplausi , jo liels malacis.

 

Nākošā mana dēla mazā uzvara un sasniegums bija baseina apmeklējums, kura laikā dēliņš iepazina zemūdens valstību. Dēls atcerējās , kā bija dzīvot mammas puncī? Es biju sajūsmā, ka viņš tik mierīgi uztvēra ūdeni un bija priecīgs. Bet kad viņš pats zem ūdens arī aizpeldēja 5 mēnešu vecumā es biju ļoti lepna, ka Rodrigo to prot darīt!

 

Dažas dienas pirms 7 mēnešu vecumā Rodrigo droši stāv, turoties pie mēbelēm vai sienas. Sāniski pārvietojās, turoties. Meklē mantas, kuras es dažkārt paslēpu . Māj ar rociņu. Es atceros, ka Rodrigo piecēlās stāvus gultā vīrs kliedza no istabas, lai nāku paskatīties kā Rodrigo stāv . Bet pa ceļam, lai paķeru līdzi fotoaparātu :)

 

Tad 7 mēnešos pateica pirmo vārdiņu vai labāk teikt zilbīti „teta „ es biju patiesi priecīga un lai vakarā varētu tēti pārsteigt biju ierakstīju šo vārdiņu arī telefonā. Tētis bija lepns ar dēla sasniegumu , jo tas ir tik mīļi pirmais vārdiņš ir tētis! Mamma mums vārdu krājumā parādījās pēc mēneša! Tad es atkal sapratu, cik es esmu laimīga, jo man ir mans mīļais dēliņš un vīrs!

 

 

Es uzskatu, ka pirmajā dzīves gadā – svarīgs sasniegums mazulim ir iemācīties staigāt.

 

Jau no pirmajām dienām Rodrigo gatavojas šim sarežģītajam darbam. Galvenais - nesteigties laikam pa priekšu!

 

Dienu pirms savas 10 mēnešu jubilejās Rodrigo patstāvīgi spēra pirmos solīšus nogāja aptuveni 10 soļus un tad nokrita uz dupša , skaļi sāka smieties un mēģināja tipināt tālāk. Izskatījās kā tāds kaķēns , kurš ir lēcienā!

 

Tā nu Rodrigo atkal patīkami pārsteidza mammu ar tēti. Tajā dienā, kad sāka staigāt atkal zvanīju vīram un teicu, ka tagad dēls pats varēs atnākt pie tevis , jo ir sācis staigāt. Vīrs jautāja ,vai tik nav par ātru sācis staigāt ? Es teicu, ka viss kārtībā!

Sasniegums mums abiem uz pusēm ar dēliņu  , ka vairs nav mums „pīpītis”( knupītis ) nu jau ilgu laiku! Dēliņš čurā podiņā!

 

1 gadā un 6 mēnešos ir apguvis arī māku ēst ar dakšiņu un karoti !

Dēlam ir tapis arī jau pirmais zīmējums, ko pats ar pirkstiņ krāsām ir uzzīmējis! ( 1 gads un 7 mēneši) .

 

 

Matus griežot pie friziera mums nav nekādu problēmu, smuki kā lielais šēž krēslā . Jau kopš 1 gada jubilejas 7 reizes pie friziera bijuši , jo mati aug griezdamies:D

 

Ir arī papildinājies vārdu krājums 1 gads un 10 mēnešos  „Vau vau” ir suns, atā , opā up – nozīmē lai pamet gaisā, māk atrast sev rokas acis un visas citas ķermeņa daļas, arī mammai un tētim atrod :D ņam ņam – gribu ēst! ; Pēc paēšanas saliek plaukstiņas kopā un saka” pal” paldies! Lūdzu, saka „’’ūd ūd” saka arī jā un nē.” Pic pic”- grib čurāt.

 

"Čau" arī saka.

 

Varbūt vēl ko esmu aizmirsusi , bet kopumā gribētju teikt, ka mans mazais ir pats mīļākais un labākais un mēs ar savu dēlu lepojamies un katrs bērna sasniegums ir arī vecāku sasniegums!

 

Lai Jums bērni paklausīgi un priecē Jūsu sirdis ar jauniem sasniegumiem.

27. May 2010, 23:40

aibuliite - es domāju, ka viss notiks tik vajag cītīgi atkārtot jaunos vārdiņus un lūgt , lai bērns cenšas atkārtot un par to izrādīt prieku! 😉

27. May 2010, 14:51

Mums 1,9 g., bet ar runāšanu diez ko nevedas. Mamma, bumba, vaff-vaff (sunītis), taķīc (kaķītis), kā-kā (atā-atā), kakī (kaka) un tas laikam arī viss.

27. May 2010, 09:12

Jā piemiru uzrakstīt, ka visus ātros sasniegumus , kas bija dēlam konsultējāmies ar fizioterapeiti, jo es satraucos, ka tik ātri! Fizioterapeite vienmēr bija priecīga redzēt Rodrigo, jo esot tik enerģisks bērns un to ko darija to viņš varēja darīt. Iespējams, ka attīstījās ātrāk vai teikšu labāk laicīgi , jo apmeklējām baseinu, kas attīsta bērnu.
Jā mums ilgu laiku ar pirmajiem vārdiem bija pašvaki , bet tagad pēc 1 gada un 8 mēnešiem ir sācis aktīvi mēģināt teikt jaunas zilbes un vārdus . Jo tiešām parādijas daudz jaunu vārdu, un ja kāds lielāks bērns saka ko jaunu Rodrigo vēlas atkārtot. Tāpēc tagad biežāk tiekamies ar mazo māsīcu Lindu 4 gadi, lai vairāk teiktu jaunus vārdiņus!😀😉

27. May 2010, 02:13

Tik mīļi, man acis nedaudz mitras kļuva 😀... Es un bērna tētis bieži domājam - kā mēs varējām dzīvot tik ilgi bez sava Domenika! 😀