Mazajam laiks mācīties peldēt!

Mazajam laiks mācīties peldēt!

06. Jun 2012, 13:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Plāno savu mazulīti vest uz peldēšanas apmācību? Uzzini, no kāda vecuma nodarbības var sākt apmeklēt un kas tajās notiek! Konsultē www.udensaerobika.lv peldēšanas trenere Gunta Meldere. 

 

Kad vest uz pirmo peldēšanas nodarbību?


„Pie manis peldēšanas apmācība bērniem notiek, sākot ar piecu, sešu mēnešu vecumu, kad mazulim jau tiek doti piebarojumi un viņam nostabilizējusies vēdera izeja,” atklāj Gunta Meldere.

 

Fizioterapeiti strādā arī ar zīdaiņu agrīno peldināšanu, tomēr tas ir citādāk, jo nodarbības nenotiek lielajā baseinā.

 

Šajā gadījumā, mācot peldēt lielajā baseinā, apmācību var uzsākt piecu, sešu mēnešu vecumā!

 

Uz nodarbību kopā ar pieaugušo!

 

Nodarbības bērniņš apmeklē kopā ar kādu pieaugušo, kurš ar mazuli dodas baseinā. Tie var būt gan paši vecāki, gan bērna auklīte vai kāds cits pieaugušais, tomēr šim cilvēkam ir jāprot peldēt! „Piemēram, ja aukle, kura mazuli atvedusi uz peldēšanas apmācību, pati to neprot, viņa savu nedrošību un bailes nodod mazulītim,” skaidro Gunta Meldere.

 

Pieaugušā pavadībā bērni peldēt tiek mācīti līdz pat trīs, trīsarpus gadu vecumam. Dažkārt bērniņus, kuri ir bailīgāki, vecāki ūdenī pavada arī vēl četru gadu vecumā, un trenere to neaizliedz. „Katrs savu bērnu pazīst labāk, tādēļ to atļauju,” tā trenere.

 

Kā notiek mācīšana?

 

Vispirms bērniņam peldēšanas nodarbībai atbilstoši jāsagatavojas – viņa jāapmazgā, bet nodarbības laikā mazulim jābūt ietērptam speciālās autiņbiksītēs – Huggies Little Swimmers.

 

Iesākumā, kamēr bērniņš aprod ar ūdeni un jauno vietu, kur notiek nodarbība, bērns tiek turēts rokās, bet, kad mazulis pie tā pieradis, peldēšanas apmācība turpinās ar speciālo Swimtrainer peldriņķi. Šāds riņķis bērniņam palīdz baseinā ieņemt pareizo guļus pozu.

 

„Mācot mazuli peldēt, es neiesaku lietot kādus uzročus, vestes vai sēdeklīšu. Protams, drošības ziņā tie ir labi, tomēr šādas palīgierīces neveicina to, lai bērns mācītos peldēt pareizi,” pārliecināta Gunta Meldere.

Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv 

 

Kādā vecumā tavs bērniņš iemācījās peldēt? Vai tika izmantotas kādas palīgierīces? 

 

Dodoties peldēt šajā vasarā, paņem līdzi HUGGIES® Little Swimmers®!


19. Aug 2011, 11:16

Pie Guntas gāju grūtniecības laikā, kad viņa darbojās Bruņinieku ielas baseinā. Un tagad ļoti vēlos vest arī mazo pie viņas peldēties, bet mums tā vieta ļoti neizdevīga, jo esam no otra Rīgas gala un ar vienu sabiedrisko uz turieni aizbraukt nevar. Tāpēc peldēšana sanāktu vien sestdienā, taču sestdienās jau vienmēr citi plāni. Tomēr domāju,ka ar septembri būs jāieplāno peldēšanas mūsu brīvdienu dienaskārtībā 😀

19. Aug 2011, 10:17

Jā, nu ļoti jau gribētos un atrašanās vieta man arī ir ļoti izdevīga, bet man tas ir par dārgu...