Mans bēbītis pāris dienu nav kakājis. Ko darīt?

Mans bēbītis pāris dienu nav kakājis. Ko darīt?

05. Oct 2010, 23:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizcietējums attiecas uz mazuļa nespēju pakakāt un bieži vien tas ir tas saistīts ar zarnu kustību daudzumu. Ja mazulim nav kolikas un viņš nesaspringts zarnu kustību dēļ, iespējams, tas ir mazuļa zarnu normāls modelis.

 

Tomēr, 9 dienas bez kakāšanas ir ļoti ilgs laiks, tāpēc ieteicams sekot līdzi mazuļa ēdienkartei, lai ievērotu viņa ēšanas un kakāšanas paradumus. Dari to šādi:

 

Piedāvā papildus ūdeni. Ja Tavs mazulis tiek barots ar mākslīgo piena maisījumu, piedāvā mazajam papildus ūdens pudeli katru dienu. Ar krūti barotiem bērniem papildus ūdens ir vajadzīgs daudz retāk. Ūdens trūkums ir viens no iemesliem, kāpēc mazuļiem mēdz būt aizcietējums.

 

Apsver domu par piena maisījuma maiņu. Mazuļiem, kuri tiek baroti ar piena maisījumu, ir tendence uz biežākiem aizcietējumiem. Pavaicā savam ārstam par iespēju mainīt maisījumu. Ap 3 mēnešu vecumu kakāšana būs nostabilizējusies un tā būs vismaz katru otro dienu vai vairākas reizes dienā. Nomainīts piena maisījums palīdzēs mazulim un izkārnījumi būs vismaz reizi pāris dienās.

 

Aizkavē piebarojumu. Mazuļiem, kurus bieži piemeklē problēmas ar regulāru vēdera izeju, tāpat ir sarežģījumi ar vēdera izeju, ja mazais pāriet uz piebarojumu. Nedaudz uzgaidi ar piebarojuma uzsākšanu, lai mazuļa gremošanas sistēma paspēj nobriest. Kad Tu iepazīstini mazuli ar piebarojumu, sāc ar vēderu mīkstinošiem produktiem, piemēram, bumbierus, plūmes, miežu produktiem, nevis rīsu graudiem.

 

Atvieglo. Ja mazulim redzami kļūst grūtāk, iegādājies aptiekā glicerīna svecītes. Ievieto svecīti dupsī un turi vismaz pāris minūtes, līdz tas izšķīst. Izmanto šo paņēmienu 1 reizi dienā līdz izdevies mīkstināt mazuļa vēdera izeju. Glicerīns arī palīdzēs dziedāt asās taisnās zarnas sāpes, ko rada aizcietējums.

 

Apsver iespēju par dabīgajiem caurejas līdzekļiem. Ja papildus ūdens nepalīdz, ēdienkartes izmaiņas var palīdzē bērniem ap 4 mēnešu vecumu, piemēram, atšķaidīta plūmju sula vai linu eļļa.

 

Par citiem paņēmieniem jautā savam ārstam!