Litija baterijas bērniem ir īpaši bīstamas

Litija baterijas bērniem ir īpaši bīstamas

21. Mar 2011, 20:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bateriju norīšana bērniem nav nekas jauns (tāpat arī veci cilvēki mēdz sajaukt baterijas ar tabletēm), tomēr ir jauns iemesls uzmanīties- norijot mazās, apaļās litijas baterijas, piemēram, no tālvadības pults, bērnam var rasties būtiski veselības traucējumi.

 

The New York Times brīdināja par mazajām litija baterijām, kad divi bērni - 18 un 13 mēnešus veci- gāja bojā! Baterijas, kuru numuri sākas ar 20 (nozīmē, ka to lielums ir 20 milimetri), var izdedzināt caurumu bērna barības vadā vai radīt kaitējumu zarnu traktā mazāk kā 2 stundu laikā pēc baterijas norīšanas.

 

Bateriju norīšana līdzinās cauruļu līdzekļa vai sārma iedzeršana.

 

Kaut arī litija baterijas bērnu rotaļlietās ir iemontētas ar skrūvēm un ar plastmasas vāciņu, bērni tiek klāt jebkam!Tāpēc ikreiz, kad noliec augstākos plauktos asas šķēres un bīstamus mājsaimniecības tīrīšanas līdzekļus, vēlreiz pārbaudi, vai kaut kur nav pieejamas mazās litija baterijas!

 

Pastāsti, kur Tu mājās glabā baterijas!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 04. Jun 2010, 09:30

Bērni tiešām baterijas var izķeksēt no ikvienas vietas! Mēs mājās regulāri pārbaudām, vai rotaļlietām nav bojāts mehānisms un jaunās baterijas turam augšā uz ledusskapja kastītē.