Laiks izvēlēties peldēšanas treneri!

Laiks izvēlēties peldēšanas treneri!

11. Jun 2012, 12:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara tuvojas izskaņai, tādēļ kā apgalvo ūdens aerobikas trenere, šis ir piemērotākais brīdis, kad bērniņam mācīt peldēt! No kāda vecuma to vislabāk darīt un cik bieži, un kādu pasniedzēju izvēlēties, skaidro www.udensaerobika.lv ūdens aerobikas un ārstnieciskās ūdens vingrošanas trenere Gunta Meldere.

 

Peldēt bērniņam var sākt mācīt no piecu, sešu mēnešu vecuma, kad mazulim jau tiek doti piebarojumi un viņam nostabilizējusies vēdera izeja. „Iesākumā uz peldēšanas nodarbībām bērnu var vest divas reizes nedēļā, tik ilgi, līdz viņš iemācās peldēt un nostiprinās viņa veselība,” iesaka Gunta Meldere.

 

Kā apgalvo speciāliste, tieši tagad esot īstais brīdis, lai uzsāktu peldēt apmācību, jo vasaras peldēšanas sezona ir beigusies, bērniņš jau apmēram saprot, kā šis process notiek, un tagad tikai nepieciešams atrast īsto vietu un speciālistu, pie kā peldēšanu apgūt.

 

„Bērnu uz peldēšanas nodarbībām es ieteiktu vest pie sporta trenera, nevis fizioterapeita. Tā ir liela atšķirība!

 

Fizioterapeits peldēšanas nodarbības pasniedz poliklīnikā, bet treneris – baseinā. Sporta treneriem, kuri bērniņiem māca peldēt, šajā jomā ir atbilstoša izglītība un pieredze, daudzi no viņiem ir izbijuši sportisti.

 

Fizioterapeits, savukārt, bērnu tikai pieradina pie ūdens un viņu norūda, un, ja nepieciešams – noņem tonusus.

 

Tomēr tad, ja vecāku mērķis ir iemācīt bērnam peldēt, ir jāmeklē treneris,” tā ūdens aerobikas un ārstnieciskās ūdens vingrošanas trenere.

 Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

 

Vai tavs bērns jau prot peldēt? Pie kā viņš apmeklēja nodarbības: pie fizioterapeita vai sporta trenera? 

Dodoties peldēt šajā vasarā, paņem līdzi HUGGIES® Little Swimmers®!