Ksenija vs. Milupa

Ksenija vs. Milupa

26. Apr 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visiem sveiki!

Uzreiz gribu atvainoties par atskaites kavēšanos, gadījās dažādas ķibeles, kas neļāva nosēsties pie datora, lai mierīgi uzrakstītu atsauksmi. 

Viss sākās ar to, ka vienā jaukā pavasara dienā es aizstaigāju līdz MK redakcijai, lai paņemtu tur degustācijai jauno Milupa maltīti. Mums tika Makaroni ar liellopu gaļas bumbiņām.

Tajā pašā vakarā, tiklīdz jaunā lieta nokļuva mazās redzeslokā, Ksju sāka interesēties par jauno ēdienu. Iepakojums taču pietiekami neparasts, interesanta forma, virsū attēlots smaidīgs mazulis, iekšā - interesanta paskata ēdiens. 

Bet tajā pat vakarā mums bija paredzēti citi ēdieni un tāpēc degustācija tika atlikta uz nākošo dienu. 

Pēc "Darba" dienas pie vecmāmiņas septiņos vakarā mazā sāka prasīt "AM. Amm!", kas, protams, nozīmē, ka mazā ir jau izsalkusi.

Es sāku ķerties pie ēdiena gatavošanas. Ir divi veici, kā ēdienu pagatavot lietošanai, un viss shematiski ir ļoti labi un saprotami attēlots zem vāciņa. 

Tā kā mikroviļņu krāsns mums nav, izvēlējos otro variantu. Uzvārīju ūdeni, ielēju to katliņā un ieliku tur pasildīties trauciņu, slīkt viņš gan negribēja, peldēja pa ūdens virsu. Noturēju ūdenī to apmēram 5 minūtes. Izvilku ārā, noņēmu aizsargplēvīti, pagaršoju un biju pārsteigta. Ēdiens bija knapi silts. Varbūt, ka vajadzēja katlu uz uguns visas 5 minūtes turēt?

Ēdiens gatavs, labu apetīti, Ksjuša!

Mazā sēdās pie sava galdiņa, nesteidzīgi klapēja pa to ar karotīti. Pret ēdienu izturējās ieturēti, kā nekā kaut kas jauns. Bet pirmo karotīti tomēr virzīja uz muti..

... un saviebās :(.

Bet mans piedāvājums pagaršot vēl mazliet vispār beidzās ar asarām un mazā cēlās kājās raudot, tā kā sacītu - mammu, kā tu man vari TO piedāvāt vispār?

Acīmredzot, neierastā garša tomēr bērnam nepatika. 

Pati pēc tam pagaršoju. Un secinājumi ir tādi - ēdiens ir neparastas garšas, bez tām piegaršām, kas "burciņēdienus" padara citu citam līdzīgus. 

Vienīgais aizrādījums no manas puses - par konsistenci. Uz iepakojuma rakstīts "gaļas bumbiņas", bet tādas es tur neatradu, makaroni bija ļoti mazītiņi un mīksti, kā pārvārīti. Un gaļa un dārzeņi visdrīzāk izskatījās pēc vienmērīgas mērces.  Ja ēdiens paredzēts bērniem vecumā no 1 līdz 3 gadiem, jāņem vērā, ka bērni prot jau kost, un vajadzētu dot viņiem tādu iespēju, gatavojot tiešām lielākus, cietākus gabaliņus. 

Secinājums.  Ēdiens ir neparasts, bet garša man patika. Bet bērns, kas ir konservatīvs sava ēdiena izvēlē, var no tāda atteikties. Iepakojums ērts ceļojumiem, ērti uzsildīt jebkurā kafejnīcā vai pie dabas krūts, ja līdzi termosā ir ūdens. 

 

Bilžu un stāstu konkurss: "ES ēdu pats!"


www.milupa.lv