Ko darīt, ja iekodusi ērce?

Ko darīt, ja iekodusi ērce?

20. Apr 2011, 10:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sākoties siltajam laikam, aktīvas paliek arī ērces. Tās mājo gan zālē, gan krūmos un kokos. Lai izsargātos no ērču pārnēsātajām slimībām – encefalīta un Laima slimības, bērns ir jāvakcinē. Laima slimību ārstē ar antibiotikām, jo pret to nav vakcīna.


Daudz atrodoties ārā, bērnu var pasargāt, pareizi ģērbjot – drēbēs ar garām piedurknēm, biksēs, kuru gali sabāzti zeķēs un slēgtās kurpēs. Vakarā rūpīgi pārmeklē, vai bērnam kaut kur uz miesas nav piesūkusies ērce. Svarīgi ir ērci pēc iespējas ātrāk pilnībā izvilkt. Nekādā gadījumā nelej uz ērces eļļu vai spirtu. Vislabāk ērci izvilkt ar īpašu pinceti, ko var iegādāties aptiekā. Ar šo pinceti satver ērci pēc iespējas tuvāk ādai un ar skrūvējošām kustībām velc ārā! Svarīgi, ka Tu nesaspied velkot ērci ārā, tās galvu, jo tādejādi organismā var nokļūt papildus kaitīgās vielas.

 

Pāris nedēļas pēc koduma rūpīgi jāvēro koduma vieta – ja parādās apsārtums, izsitumi vai ja brūcē ir palikusi ērces daļa, dodies ar bērnu pie ārsta!

 

Vai Tu vai Tavs mazais šajā vasarā jau esat sastapušies ar ērcēm?

princesemince princesemince 04. Jul 2011, 10:46

dodoties uz potenciālajām ērču vietām, es vēl papildus bērnu sasmērēju ar pretmošķu krēmiem, tā kā arī ērcēm nepatīk visas tās pašas ēteriskās eļļas, kas odiem.

princesemince princesemince 03. Jul 2011, 22:26

ērces ir mans bieds, bet pagaidām to esmu tikai redzējusi citiem piesūkušos, kā arī dzirdējusi, ka kādam draugam vai paziņam tā bijusi piesūkusies. bērns ir vakcinēts, pati - arī, vismaz ceru, ka slimība ies secen, ja slima ērce piesūksies, bet cenšos ar domu spēku šo nepatīkamo mirkli nepieļaut.

03. Jul 2011, 13:48

Neesmu potējusi, jo Anglijā neesot ērču, vismaz slimo. Tā mums skaidroja mūsu ģimenes ārsts.