Kas jāņem vērā, izvēloties podiņu?

Kas jāņem vērā, izvēloties podiņu?

28. Oct 2011, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šķiet, nekas nevar būt sarežģītāks kā podiņa izvēle! Izrādās no tā,cik veiksmīga būs šī izvēle, atkarīgi podiņmācības apguves panākumi. Ieteikumos podiņa izvēlē dalās Māmiņu Kluba speciāliste Sandra Lase.

 

Interjerā podiņam vajadzētu parādīties aptuveni 1 gada vai 1 gada un 2 mēnešu vecumā, lai bērns aprod, iepazīstas ar to un izmēģina to rotaļās.

 

Pastāv viedoklis, ka bērnam nedrīkst ļaut spēlēties ar podiņu, bet ja mēs tā uzskatīsim, tad mēs nedrīkstam viņam ļaut spēlēties ne ar trauciņiem, ne katliņiem, bet tā viņš nekādi neuzzinās, ka no traukiem ēd.

 

Patiesībā ar podiņu drīkst rotaļāties. Bērni saliek tajā rotaļlietas, uzliek to sev galvā, bet ar laiku iemācās izmantot to tā, kādam mērķim tas ir paredzēts.

 

Kad māmiņas gatavas sākt apmācības procesu, laiks doties podiņa meklējumos.

 

Izvēloties podiņu, jāizprot bērna filozofija. Tas nedrīkst būt mazs un nedrīkst būt liels. Podiņa augstumam jābūt tādam, lai bērna pēdas atrastos uz grīdas. Vēlams, lai podiņam būtu neliela atzveltnīte.

 

Ja šaubies par krāsas izvēli,tad dod priekšroku gaišiem tpņiem.

 

Visi speciālisto vienbalsīgi uzskata, ka podiņam jābūt vienkāršam bez liekiem aksesuāriem.

 

Bērni ir visai konservatīvi un ja tomēr izlemsi iegādāties muzikālo podiņu, tad esi gatava, ka dodoties ciemos vai citās vietās bērns var atteikties nokārtot savas vajadzības, jo tur nav ierastā podiņa.

 

Tieši tāpēc labāk izvēlēties vienkāršu podiņu vai labāk divus. Un tad nebūs problēmu doties ciemos arī pie vecmāmiņas,jo tur priekšā gaidīs jau pazīstamais podiņš.

 

Ja bērns atsakās iet uz podiņu, tad var piedāvāt viņam lietot lielo podu, jo bērniem taču tik ļoti patīk būt līdzīgiem pieaugušajiem!

 

Ak, tas patiesi nav viegls uzdevums- pieradināt mazuli podiņam! Bet nekas- izvēlamies piemērotu podiņu un apbruņojamies ar pacietību! Mums tad patiesi viss izdosies!

 

Māmiņu Klubs

 

Huggies® Pull-Ups® autiņbiksītes- biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20121114110210-29692.jpg20121114110201-82498.jpg

20121114105412-36401.jpg