Kādas rotaļlietas iegādāties jaundzimušajam?

Kādas rotaļlietas iegādāties jaundzimušajam?

01. Aug 2012, 16:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rotaļāšanās ir Tava bērniņa darbs un rotaļlietas ir veids,kā to darīt. Ar tām jaundzimušie izveido priekšstatus par apkārtējo pasauli un atklāj,kā darbojas lietas. Skaņas, smaržas, garšas, izskats palīdz mazulim attīstīt jaundzimušā smadzenes.

 

Ir ļoti daudz dažādu teoriju par to,kā jaundzimušie iepazīst pasauli. Daži paziņas pateiks, ka bērni neredz vai to,ka rotaļlietas ir naudas izšķiešana. Kamēr vien nodrošini mazuli ar pārtiku, tīrām autiņbiksītēm un apmīļo viņu, mazulis būs apmierināts.

 

Protams, ir grūti tam argumentēt pretī, tomēr pēdējie pētījumi norāda, ka bēbītis sazinājās ar ārpasauli jau pirms dzimšanas. Skaņas un balsis, kas bija viņam apkārt, kamēr gaidīji mazo, ir jau pazīstamas jaundzimušajam. Tavi sirdspuksti bija klāt ikdienas, kamēr mazulis atradās dzemdē. Ja klausījies mūziku grūtniecības laikā, arī tagad mazulim šī mūzika patiks.

 

Labākās rotaļlietas jaundzimušajiem ir muzikālās rotaļlietas vai grabulīši,ko var piekarināt pie gultiņas, jo tā kā mazulis pavada lielāko dienas daļu guļot, šādas rotaļlietas piesaista uzmanību,kad mazulis atver acis.

 

Mazuļi reaģē uz ēnām un spilgtām kontrastu krāsam, piemēram, melns un balts vai sarkans un zaļš, tāpēc šādu krāsu kombinācijas ir labākās, izvēloties rotaļlietas, izvēlies šādās krāsās. Pasteļtoņi varētu šķist piemēroti bēbīšiem, tomēr tās nepiesaista mazuļa uzmanību.

 

Atceries, ka bērniņš ir personība ar savām patikām un nepatikām jau no dzimšanas brīža. Izvēloties rotaļlietas, pavēro,ko bērniņš par to domā! Dažiem patiks muzikālās rotaļlietas, citiem- grabošās,bet daži vēlēsies lūkoties tikai uz māmiņu!

 

Kā Tu izvēlējies rotaļlietas savam bēbītim?

Māmiņu klubs


mamma27 mamma27 26. Oct 2011, 11:34

Man ar ļoti patika karuselītis. daudz neko vairāk arī nepirkām,jo sākumā jau tās mantas nav nepieciešamas.,Bet karuselīti gan -ar mūziku ,mazajam ļoti patika.