Kādā vecumā var parādīties atopiskais dermatīts?

Kādā vecumā var parādīties atopiskais dermatīts?

18. Aug 2011, 13:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar atopisko dermatītu var saslimt kā bērns, tā pieaugušais. Bet kādā vecumā var parādīties pirmie simptomi?Konsultē Bērnu Klīniskās slimnīcas dermatoloģe Ludmila Čigorevska.

 

Atopiskais dermatīts var parādīties jau pavisam agri - 3 līdz 6 mēnešu vecumā.

 

Parasti tas ir saistīts ar faktu, ka bērns, kurš ticis barots ar krūti, tiek barots jaukti ar krūti un maisījumu vai tikai ar mākslīgo piena maisījumu. Tāpat šādas raizes ir tad, ja tiek uzsākta piebarojuma ēšana.

 

Tomēr ir arī gadījumi, kad tas notiek agrāk, ja mazulis jau no dzimšanas tiek barots ar mākslīgo piena maisījumu. Tad teorētiski pirmie simptomi var parādīties jau pirmajās dienās pēc dzimšanas.

 

Līdz ko vecākiem rodas aizdomas, ka simptomi varētu liecināt par atopisko dermatītu, noteikti būtu jāgriežas pie ārsta. Sākumā būtu jādodas pie pediatra, kurš pēc mazuļa apskates apstiprinās vai noliegs māmiņas un tēta aizdomas. Ja aizodmas apstiprināsies, tad tālāk būs jādodas pie dermatologa.

 

 

Līdzekļi, kas nesatur parabēnus un kortikosteroīdus, ir droši patstāvīgai un ilgstošai lietošanai bez riska izraisīt strukturālus ādas bojājumus vai nozīmīgas, noturīgas blaknes.


Dermalex® REPAIR piedāvā JAUNUS LĪDZEKĻUS EKZĒMAS ĀRSTĒŠANAI, kas aktīvi un efektīvi palīdz atbrīvoties no ekzēmas un ādas kairinājuma un atjaunot ādas veselību.


Dermalex® REPAIR produktu līniju veido krēmi atopiskas ekzēmas un kontakta ekzēmas ārstēšanai 30g iepakojumos.

Aptuvenā cena: 8 - 9, - Ls

Pieejams bez receptes.

 

Vairāk informācijas atradīsit www.dermalex.com