Kad bērnu vajadzētu atrādīt fizioterapeitam?

Kad bērnu vajadzētu atrādīt fizioterapeitam?

12. Nov 2011, 16:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāki bieži vien ir nobažījušies- kad ir īstais laiks atrādīt bērnu fizioterapeitam, lai nepalaistu neko garām viņa attīstībā. Konsultē Māmiņu kluba eksperte Kristīne Stalidzāne.

 

Pie fizioterapeita vajadzētu konsultēties pēc iespējas ātrāk, lai vecāki zinātu, kā pareizi bērniņš jāaprūpē. Pirmā konsultācija ietver sevī vairāk vecāku apmācību. Jo vecāki labāk saprot bērna attīstību, jo visām trim pusēm- bērniņam, fizioterapeitam un arī vecākiem ir vieglāk.

 

Ja runā par zīdainīti, tad tas varētu būt no 3 mēnešiem, lai novērtētu, vai fiziskā attīstība notiek pareizi. Tomēr uz konsultāciju var doties ātrāk – ap 2 mēnešiem-, lai uzzinātu, vai mazulim nav tonuss, ierādītu hendlinga metodi. Ja vecāki pie fizioterapeita dodas pēc 3 mēnešu vecuma, viņš novērtēs, kā bērniņš māk velties, vai dara to pareizi, apskatīs, vai pareizi turas uz elkoņiem.

 

Fizioterapeits pastāsta, kā pati māmiņa var veicināt bērna normālu attīstību.

 

Fizioterapeite Kristīne Baranova  uzskata, ka bērnam līdz 1 gada vecumam būtu jābūt fizioterapeita kontrolē, lai māmiņa zinātu, kā mazo pamasēt, kā pavingrināt. „Vienkārši sekojot līdzi un vingrinot mazuli, var atrisināt daudz un dažāds problēmas,” tā fizioterapeite.

 

Turklāt, viena vizīte pie fizioterapeita, kur viņš novērtē mazuļa attīstību un iesaka labākos vingrinājumus atsver ilgstošu ārstēšanās kursu, jo emocionālais kontakts ir un būs labāks ar māmiņu, nevis svešu cilvēku. Māmiņa pati jutīs, ko un kā darīt pareizi.

 

Arī priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem vai bērniem ar īpašām vajadzībām vajadzētu apmeklēt fizioterapeitu, kurš pastāstīs un parādīs, kā bērniņu pareizi apģērbt, kā velt, lai noņemtu savilkumu. Šiem bērniem ir īpaši svarīgas šādas nodarbes un jāseko līdzi, jo viņi atpaliek attīstībā.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

INDIVIDUĀLĀS KONSULTĀCIJAS PIE FIZIOTERAPEITES KRISTĪNES STALIDZĀNES!

INDIVIDUĀLĀS KONSULTĀCIJAS PIE FIZIOTERAPEITES ZANES PAIČAS!