Kā parūpēties par bērniņu, kuram ir jutīga āda?

Kā parūpēties par bērniņu, kuram ir jutīga āda?

23. Apr 2012, 17:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir bērniņi, kuri piedzimst ar jutīgu ādu vai tā parādās pirmajos dzīves mēnešos. Jutīga āda var radīt mazulim niezi un vienkārši justices nepatīkami, jo āda nepārtraukti kņudina. Jutīgai ādai ir nepieciešama īpaša kopšana, tāpēc esam sagatavojuši pāris ieteikumus, kā parūpēties par bērniņu, kuram ir jutīga āda.


 

Ādas kopšana un rūpes par ādu nesākas tikai ar vannošanos, bet jāparūpējas, lai arī visas lietas,kas ir kontaktā ar mazuli, būtu koptas ar īpaši maigu tīrīšanas līdzekli. Pārliecinies, ka esi izmazgājusi sedziņas, pārvalkus, dvieļus, zeķītes, apakšveļu, drēbītes ar līdzekli, kas piemērots tieši mazuļiem vai cilvēkiem ar jutīgu ādu.

 

Ierobežo vannošanos. Ja mazulim ir jutīga āda, vannošanās nav jāveic katru dienu, pietiks, ja darīsi to 3 reizes nedēļā. Vannošanās reizēm jābūt īsām un labāk vannot mazuli remdenā vai mēreni siltā ūdenī, nevis karstā ūdenī. Pretējā gadījumā karsts ūdens kairina ādu un padara to sausāku. Mazgājot mazuli, izmanto tikai maigas konsistences mazgāšanās līdzekli vai emulsiju. Visiem produktiem, ko lieto mazulim, jābūt ražotiem īpaši jutīgas ādas kopšanai. Pēc vannošanās vari uzklāt krēmu vai losjonu, rada uz ādas aizsargslāni, kas pasargā ādu no izžūšanas un ārējās vides kairinātājiem.

 

Izslēdz alerģiskas reakcijas. Reizēm jutīga āda ir saistīta ar ādas alerģiskām reakcijām. Pievērs uzmanību ēdienam, dzērienam, medikamentiem, ko ieto bērns. Ja tu domā, ka kāda no šīm lietām varētu būt pie vainas bērna jutīgai ādai, izslēdz to no bērna ēdienkartes.

 

Parūpējies, lai bērns būtu sausumā. Bērna ādiņu var kairināt arī siekalas un mitrums, sevišķi zobiņu nākšanas periodā, tāpēc ir svarīgi parūpēties, lai bērnam regulāri tiktu nomainīti krekliņi, noslaucīta mutīte vai nomainītas autiņbiksītes, jo kairināta āda var būt uz visa ķermeņa.

 

Kaitīgus istabas augus turi pa gabalu no bērniņa. Bērniņam kļūstot aktīvākam, viņš iepazīst visu mājas vidi, tai skaitā puķupodus, kas atrodas zemākās pozīcijās, tāpēc, ja mājās ir kaitīgi vai kairinoši augi, kas var radīt ādas bojājumus, novāc no bērna redzesloka.

 

Māmiņu Klubs

 

Oilatum® emulsija

- Vannas piedeva pilnībā izkliedē mitrinošās sastāvdaļas vannas ūdenī, veidojot smalku mikroemulsiju


- Āda tiek efektīvi attīrīta, mīkstināta un mitrināta. Tiek mazināta nieze.

- Nav jālieto ziepes


Oilatum® emulsija uzreiz iesūcas ādā, neatstājot taukainas pēdas.

 

Oilatum® krēms

Krēms rada uz ādas aizsargslāni, kas pasargā ādu no izžūšanas un ārējās vides kairinātājiem.

 

Oilatum® krēms nav alerģisks, neaizsprosto poras, ir īpaši maigs zīdaiņa ādai


Krēms ir īpaši piemērots:


-sejai

-sausiem ķermeņa rajoniem (ceļgaliem, elkoņiem)

-ādas kopšanai pie:

*atopiskā dermatīta
*autiņdermatīta
*psoriāzes

01. Jul 2011, 23:56

Mēs arī esam UK, arī cīnamies ar ļoti cieto un hlorēto ūdeni. Bez ķermeņa losjona pēc dušas/vannas neiztiekam. Citādi ir pleķi, sausumi un nieze.