Kā pareizi mazgāt mīkstās rotaļlietas?

Kā pareizi mazgāt mīkstās rotaļlietas?

31. Jul 2013, 11:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rotaļlietas ir bērnu labākie draugi, kas bieži vien tiek ņemtas līdzi visur. Kā pareizi mazgājams bērniņa mīļākais rotaļu lācis vai cita mīkstā spēļmantiņa, stāsta Māmiņu Kluba eksperte, profesionālā uzkopšanas servisa „LiiR” speciāliste Velga Kopce.

Kā rotaļlietas mazgāt?

Parasti mīkstajām, pūkainajām mantiņām, tāpat kā apģērbam, ir birkas ar norādi, kā tās kopt – vai tās drīkst mazgāt veļas mašīnā, vai nedrīkst. „Ja pastāv risks, ka mazgājot, rotaļlietai varētu nonākt nost, piemēram, spalva vai pūkas, par to parasti tiek brīdināts uz birkas, kur norādīts arī ieteicamākais mazgāšanas veids,” skaidro speciāliste.  

Bieži vien veļas mazgājamajā mašīnā rotaļlietas neiesaka mazgāt arī pildījuma dēļ. Piemēram, spēļmantu, kas pildīta ar zāģu skaidām, šādi noteikti nedrīkst mazgāt.

Ja rotaļlietai pievienota norāde par to, ka to drīkst mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā, to ieteicams darīt 30 grādu ūdens temperatūrā, saudzējošajā režīmā.

Tīrāmie līdzekļi

Nebūtu vēlams lietot nekādus stipros ķīmiskos līdzekļus, piemēram, skābes.

Vislabāk mīksto rotaļlietu mazgāšanā ieteicams izmantot ziepjūdeni vai arī delikātai veļai paredzētus šķidros mazgāšanas līdzekļus.

Cik bieži rotaļlietas jāmazgā?

Tas, cik bieži mīkstās rotaļlietas jāmazgā, atkarīgs no to lietojuma. „Ir cilvēki, kuriem mīkstās mantiņas stāv uz palodzes un tās netiek lietotas, līdz ar to tās var mazgāt retāk – tad, kad tās pieputējušas. Tomēr tad, ja bērns ar mīksto rotaļlietu spēlējas katru dienu un tad, ja tā ir viņa mīļākā spēlmanta, kas tiek ņemta līdzi visur, to būtu vēlams izmazgāt vismaz reizi mēnesī,” uzskata Velga Kopce.

Dažkārt mēdz gadīties, ka rotaļlieta nejauši izslīd no rokām un iekrīt peļķē vai nokrīt uz zemes. Spēļmantu, kas šādi tiek nosmērēta regulāri, speciāliste iesaka mazgāt katru dienu vai ik pārdienas.

Māmiņu Klubs

Kā tu kop sava bērna mīkstās rotaļlietas?