Kā pareizi izšņaukt degunu?

Kā pareizi izšņaukt degunu?

21. Feb 2012, 13:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iesnas, diemžēl, ir aktuājas jebkurā gadalaikā jebkurā vecumā. Ko mēs darām, ja ir aizlikts deguns? Izšņaucam to. Bet vai degunu izšņaucam pareizi? Tiksim tūliņ skaidrībā!

Jā, tieši tā - deguns ir jāizšņauc pareizi, pretējā gadījumā tiek pašsajūta pasliktinās.

Pēc speciālistu viedokļa, deguns jāizšņauc, vadoties pēc šādas instrukcijas:

Ņemam papīra kabatlakatiņu

Atlokām to

Aizspiežam vienu nāsi

un izšņaucam degunu

Pēc tam aizspiežam otru un atkal izšņaucam!

Nedrīkst izšņaukt vienlaikus abas nāsis!!!

Atbrīvojot no iesnām degunu pa vienai nāsij, izdosies izvairīties no iekšdegunes spiediena. Ja tiek izšņauktas abas nāsis vienlaikus, spiediens paaugstinās, kā rezultātā infekcija var nokļūt dzirdes caurulītē - ausī, izraisot tās iekaisumu.

Nešņauciet iesnas uz iekšu!!!

Daži pieaugušie tā dara, lai pēc tam iesnas izspļautu, bet bērni,  - automātiski kopējot pieaugušā rīcību, nodara tikai sev kaitējumu, jo iesnu šņaukšana uz iekšu var izraisīt infekcijas izplatīšanos pa visu degunu, deguna dobumiem.

Obligāti iemāciet bērniem degunu izšņaukt pareizi!!!

Jo agrāk to izdarīsiet, jo labāk. Noteikt vecumu, kurā bērns jūs sapratīs, varat tikai jūs pati. Galvenais noteikums, ko bērnam noteikti jāapgūst - iesnas nedrīkst šņaukt uz iekšu!

Ap trīs gadu vecumu bērnam izveidojas noteikts ieradums - izšņaukt degunu tā, kā viņam tas ir iemācīts, tāpēc svarīgi līdz šim vecumam ir iemācīt bērnam izšņaukt degunu pareizi!

Vēl viena būtiska lieta: ja ir iespējams, neizšņauciet degunu uzreiz!

Kad cenšamies atbrīvoties no iesnām, kas sakrājušās degunā, deguna dobumam tā ir liela slodze - šņaukšanas brīdī degunā ir paaugstināts arteriālais spiediens.

Bez tam šņaukšanas brīdī iesnas iekļūst deguna dobuma ejās, kas sekmē baktēriju vairošanos un var kļūt par iemeslu nopietniem sarežģījumiem.

Tāpēc sākumā vajadzētu izskalot degunu, piemēram, ar jūras ūdeni, pēc tam degunu (pa vienai nāsij) izšņaukt un lietot līdzekli pret iesnām un aizliktu degunu.

Māmiņu Kluba izvēle -

jūras ūdens HUMER!

Kāpēc lietot HUMER?

Izsmidzinot HUMER, deguna gļotāda tiek noklāta ar mikroskopiskiem pilieniem, kas

-          sekmē ORL sfēras slimību ārstēšanu;

-          maigi izvada sažuvušus izdalījumus;

-          mitrina deguna gļotādu sausā gaisā.  

 

HUMER 150 ir ērti lietojams bērniem, jo aprīkots ar vienvirziena vārstuli un speciāli pielāgotu uzgali ar drošības uzmavu. Flakonu var izsmidzināt no jebkura stāvokļa.

Vai tu līdz šim pareizi izšņauci degunu?

Kā tu domā, kādā vecumā bērnam var iemācīt pareizi izšņaukt degunu?