Kā kļūt skaistai: stilista komentārs

Kā kļūt skaistai: stilista komentārs

11. Oct 2010, 12:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aleksandra, simpātiska un pozitīva 30-gadīga māmiņa, kurai es piedāvāju savu palīdzību lai kļūt skaistākai un stilīgākai. Kā arī vēlējos pārliecināt Aleksandru, ka viņai ir skaista figūra, ka viņa var atļauties valkāt gan īsas kleitas, gan šauras bikses.

 

Kristīne Pridanova, stiliste

29441955, styleroom@inbox.lv

 

kris

Aleksandras garderobi pārsvarā veidoja ērti džemperi, topi, maikas un ērtas diezgan bezformīgas pēc sava fasona džinsenes.

 

1

Man gribējās piemeklēt viņai elegantāku, bet ne pārāk dāmīgu, garderobi, drīzāk jauneklīgu, atbilstošu viņas vecumam. Esmu pārliecināta, ka nopirktas kleitas-tunikas Aleksandrai būs ne mazāk ērtas ikdienas valkāšanā kā vecie mīļie džinsi, bet adītas kleitas ne mazāk kā džemperi siltas un piemērotas ziemas sezonai.

 

Pirmais, ar ko sākās Aleksandras pārvērtības bija tikšanās manā studijā un stundas ilga saruna pie tējas tases par to, kas Aleksandrai pašai ir aktuāls, ko viņa vēlās, ko grib mainīt savā izskatā, no kā ir gatava atteikties, bet ko nevēlās „upurēt” dēļ skaistuma. Kādu summu var atvēlēt jaunas garderobes iepirkšanai. Tika sastādīts nepieciešamo pirkumu plāns un sarunāta tikšanās tirdzniecības centrā. Ņemot vērā atlaižu laiku, saraksts sanāca diezgan izvērsts ))

 

Pusotru stundu pirms sarunātas tikšanās tirdzniecības centrā es jau biju uz vietas lai piemeklēt un atlikt laikošanai drēbītes, atnākot Aleksandrai lai varētu doties uzreiz uz laikošanas kabīnēm. Izvēloties apģērbus, es centos piemeklēt tos tā, lai pēc iespējas vairāk tie būtu kombinējami viens ar otru. Jo vairāk komplekti sanāk kombinējot drēbes, jo interesantāka ir jūsu garderobe! Ievērojot kombinēšanas iespējās ar mazāku apģērbu skaitu var sasniegt lielāku dažādību. Galvenais – apģērbiem jābūt izturētiem vienotā stilā un krāsu gammā.

 

Divi topi, viens pelēks, otrs tirkīzzaļš var tikt pavilkti zem visām šīm kleitām un tunikām, dodot Aleksandrai iespēju sakombinēt vairākus komplektus un variēt ar krāsām.

 

2

Kā arī, abi šie topi smuki izskatīsies pavelkot tos zem šāda tumši zila topa bez piedurknēm. Komplektiņš ļoti labi izskatās kopā ar džinsiem. Vecu brīva fasona džinsu vietā es piedāvāju Aleksandrai palaikot šaurus tumši zilus džinsus. Uzvelkot tos Aleksandra reaģēja: „Cik slaidas man kājas izskatās!”. Tā arī ir, šaurie džinsi pasvītroja kāju un gurnu slaidumu vizuāli padarot Aleksandru garāku.

 

 

3

Tā kā Aleksandra ir tikai 158 cm gara, labākais veids kā „pagarināt” augumu protams ir papēdis. Noteiktu iemeslu dēļ uz papēžiem Aleksandra nevar staigāt, tāpēc mēs izvēlējāmies labu alternatīvu – platformu. Garie šaurie zābaki ideāli pasvītro kājas formu, kājas un augums kopumā izskatās slaidāks.  

 

 

5

 

6

 

7

Pārliecinoties par savu kāju slaidumu Aleksandra piekrita palaikot arī divas īsas adītas kleitas kopā ar legingiem. Viena no tām melnā krāsā, bet, pateicoties interesantai dekoltē izgriezuma formai un zelta metāliskam ornamentam tā neizskatās drūma, bet pietiekoši krāšņa un interesanta. Otra, smilšu krāsā, kādam var būt liksies nepiemērota ziemai dēļ īsu piedurkņu. Bet, zem tās droši var pavilkt arī topu ar garām piedurknēm!

 

 

 

8

Liela loma ir arī aksesuāriem! Jautras krāsainas krellītes vai rokassprādzītes var gan papildināt katru atsevišķu komplektu, gan arī kļūt par tā galveno akcentu.

 

9

Pēc veiksmīgas iepirkšanās atlika tikai sakārtot matus un papildināt tēlu ar smuku make-up. Aleksandrai bija atauguši gari mati, bet, šis garums bija Aleksandrai drīzāk par apgrūtinājumu ikdienas veidošanai un kopšanai. Neveselīgi matu galiņi un garums, ar kuru bija jau grūti tikt galā, neļāva matiem izskatīties tik skaisti, kā varētu. Aleksandrai ir ļoti skaista dabīga matu krāsa, tāpēc par krāsošanu nemaz negāja runa. Mēs nogriezām kādus 10-15 cm garuma, tādējādi padarot matus vieglākus ikdienas kopšanai un veidošanai, savā izskatā biezākus, spīdīgus un veselīgus. Pie veidošanas ar lokšķērēm tika ieliekti galiņi, padarot Aleksandras tēlu maigāku un sievišķīgāku.

 

Veidojot Aleksandrai make-up, ieteicu nelietot melnu zīmuli un tušu, bet pelēcīgi-brūnu vai tumši-brūnu un galvenais – nevilkt ar zīmuli līniju apakšējās acs kontūras iekšpusē. Tas padara acis vizuāli šaurākas, mazākas. Labākais – akcentēt ar zīmuli augšējo plakstiņu un biezi iekrāsot skropstas. Vēl viena svarīga detaļa – uzacis. Uzacis ļoti maina sejas izteiksmi, padara skatienu izteiksmīgāku. Es uztaisīju Aleksandrai uzacu korekciju pamainot nedaudz uzacu formu, un proti, „paceļot” tās augstāk un veidojot tām skaistu izliektu līniju. Ieteicu Aleksandrai arī lietot ikdienā uzacu zīmuli. Pēdējie akcenti – nedaudz rozīga vaigu toņa un rozā lūpu krāsa – un Aleksandras seja izskatās svaigāka un spilgtāka.   

 

Vai tas ir grūti? Nē! Var būt trūkts tikai daži labi padomi, pareizi ieteikumi. Pēc tiem arī jāgriežas pie stilista. Un jābūt vēlēšanai kļūt skaistai! ))  


 

Piedalies arī TU jaunajā konkursā "GRIBU BŪT SKAISTA"!