Kā efektīvi tikt galā ar iesnām mazulim

Kā efektīvi tikt galā ar iesnām mazulim

07. Sep 2011, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Medicīniski iesnas ir skaidrojamas kā deguna gļotādas iekaisums, kas visbiežāk gan mūs, gan mūsu mazos piemeklē tad, ja esam nosaluši. Savukārt, austrumu gudrie uzskata, ka iesnas ir dvēseles asaras.

Ja mazais slimo ar iesnām, jāpievērš uzmanība māmiņas un tēta emocionālajam stāvoklim, varbūt ir kas tāds, kas mūs nomāc un bērns to ļoti labi sajūt, tāpēc saslimst. 

 

Iesnas noteikti nedrīkst atstāt bez ievērības, jo tās ir lielākās auss iekaisumu radītājas! Jo mazāks bērniņš, jo lielāka uzmanība jāpievērš iesnu ārstēšanai.

 

Imunitātes stiprināšana  

Pats svarīgākais priekšnoteikums, lai bērns neslimotu ar iesnām, ir stiprināt viņa imunitāti. Imunitāti var stiprināt, norūdot bērniņi, vedot viņu uz ūdens procedūrām, ļaujot staigāt ar basām kājām vasaras mēnešos. Ir arī īpaši vannas celiņi ar asumiņiem, kas kairina īpašus punktus uz pēdām, tādejādi ietekmējot atsevišķu orgānu darbību.

 

Balzāmiņi

Kā Māmiņu Klubā stāsta pediatre Ņina Zapoļska, eksistē dažādi sildošie balzāmiņi un balzāmiņi ar dažādām ēteriskām eļļām. Tie atvieglo elpošanu caur degunu, uzziežot uz krūtīm vai zem deguna. Tomēr, ja sāk asarot acis, parādās ūdeņaini izdalījumi no deguna un sauss klepus, iespējams, bērnam pret šo ēterisko eļļu produktu ir alerģija.

 

Deguna pilieni

Zīdaiņu vecuma bērn iesnu ārstēšanā nevajadzētu aizrauties ar deguna pilieniem, jo tie sausina gļotādu. Ja izvēlies deguna pilienus kā zāles mazulīša iesnu ārstēšanā, obligāti pirms tam konsultēties ar ārstu piemērota medikamenta izvēlē.

 

Deguna šņaukšanai – NĒ!

Ārsti neiesaka arī praktizēt sparīgu deguna šņaukšanu, jo šņaucot mainās degunā spiediens un vieglāk infekcija var iekļūt auss ejā, līdz ar to vieglāk attīstīties vidusauss iekaisums. Bērniņš dara pareizi, viņš puņķīšus šņauc uz iekšu.

 

Zāļu tējas

Ja mazais apslimis, palīgā steidz noraizējušās omītes ar zāļu tējām. Bērnam drīkst dot padzerties zāļu tējas, taču arī ar tām nevajadzētu aizrauties, jo tām piemīt spēcīgas dziednieciskas īpašības. Var taisīt 7 līdz 10 dienu zāļu tēju ārstniecisko kursu, taču pēc tam kādu laiku zāļu tējas nevajadzētu dzert. Tādas tējas kā, piemēram, kumelīšu vai piparmētru, labi noder arī inhalāciju veikšanai.

 

Jūras ūdens – īpaši piemērots maziem bērniem

Ļoti labi iesnaino deguntiņu bērnam var izskalot ar jūras sāls ūdeni. To pat iesaka lietot ikdienā, deguna gļotādiņas mitrināšanai, lai līdz iesnām tā arī nenonāktu –tā teikt, profilaksei.

 

Jūras ūdens var būt divos veidos – fizioloģiskais un hipertoniskais.

 

Fizioloģiskie, izotoniskie jūras sāļi vairāk domāti deguna kopšanai ikdienā, jo tie vairāk mitrina, gļotādu. Īpaši piemēroti, ja dzīvoklī ir sauss gaiss.

 

Hipertoniskais jūras ūdens jau būs  pieskaitāms pie ārstnieciskajiem līdzekīem, jo tas noņem deguna tūsku un palīdz bērniņam vieglāk elpot.

 

Jūras ūdens palīdz, jo:

  • Tā dziedinošā spēka noslēpums slēpjas jūras ūdens sāļumā. Tas palīdz izdalīties liekajam šķidrumam no deguna blakus dobumiem un novērst iekaisuma veidošanos.
  • Tas mitrina deguna dobuma gļotādu, palīdz izvadīt gļotas un izdalījumus. 
  • Tas mitrina un nomierina sakairinātu gļotādu.

 

Ja bērnam iesnas sagādā lielas grūtības elpot, skalojot ar jūras ūdeni nekļūst labāk un mazajam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra, noteikti jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu par tālāku bērna ārstēšanu. Tomēr jāpatur prātā, ka iesnas nav iespējams uzveikt vienas dienas laikā, tāpēc mums, māmiņas, jāapbruņojas ar lielu pacietību.

 

Informācija par Humer jūras ūdeni>>

Kāpēc lietot HUMER?

 

Izsmidzinot HUMER, deguna gļotāda tiek noklāta ar mikroskopiskiem pilieniem, kas

-          sekmē ausu un kakla slimību ārstēšanu;

-          maigi izvada sažuvušus izdalījumus;

-          mitrina deguna gļotādu sausā gaisā.  

 

HUMER bērniem?

 

Humer aerosols 150ml

 

Fizioloģisks, sterils jūras ūdens zīdaiņiem no 1 mēneša vecuma un bērniem!

 

HUMER 150 ir ērti lietojams bērniem, jo aprīkots ar vienvirziena vārstuli un speciāli pielāgotu uzgali ar drošības uzmavu. Flakonu var izsmidzināt no jebkura stāvokļa.