Kā atvieglot zobiņu nākšanas procesu ar homeopātijas palīdzību?

Kā atvieglot zobiņu nākšanas procesu ar homeopātijas palīdzību?

21. Feb 2012, 11:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visi mēs zinām, ka zobiņu nākšana ir fizioloģisks process, no kura izbēgt ir neiespējami. Un nevajag arī, protams, jo savlaicīga zobiņu nākšana liecina par normālu organisma attīstību.

 

Par to, kā saprast, ka bērniņam nāk zobiņi, var liecināt tipiski šī procesa simptomi. Kā likums, šajā periodā mazais kļūst nemierīgs, viņa miedziņš tiek traucēts, ir arī apetītes trūkums, var parādīties caureja, paaugstināta ķermeņa temperatūra, palielināties var arī siekalošanās utt. Ja nav citu nekādu pazīmju, kas norāda par kaut kādām citām saslimšanām, tad tie ir zobiņi!

 

Bet, kā zināms, visos gadījumos mēdz būt izņēmumi un konkrētajā gadījumā arī  - citi bērni panes šo procesu vieglāk, citi ne tik viegli, tāpēc nevajag meklēt uzreiz visus simptomus, jo dažkārt to nav, un mēdz gadīties, ka ir tikai viens vai divi.


Kopumā speciālisti izšķir:


- fizioloģiska zobiņu nākšana (nedara veselu, stipru bērnu ļoti uztrauktu);

 

- grūta zobiņu nākšana (dentitio difficilis) (raksturīga tai ir kopēja bērna slikta pašsajūta, uztraukums, bezmiegs, iespējama paaugstināta ķermeņa temperatūra , pat paaugstināta ādas jūtība, kas ir raksturīga alerģijām utt.)

 

Kā atvieglot bērna stāvokli šajā periodā?   Par to ir rakstīts ļoti daudz un katra mamma atrod, izmēģinot dažādus veidus un iepazīstoties ar kļūdām, piemērotāko metodi, kas ir efektīvākā. Te būs dažas no tām:

 

- Šajā periodā sniedziet savam mazulim vairāk uzmanības, nododiet viņam savu mieru, mīlestību, maigumu un siltumu;

 
- dodiet bērnam kaut ko pakošļāt, ļoti palīdz rotaļlietas, kas ražotas speciāli šim mērķim un lietojamas zobu nākšanas laikā;


- izdariet smaganu masāžu;


- dodiet bērnam ko atvēsinošu (bet ņemiet vērā bērna vecumu, jo zobi lien laukā līdz pat 2 gadu vecumam).

 

Vēl viens no variantiem – izmēģināt kādu preparātu smaganām. Par to, ka ir dažādi zobu gēli, zina visi vecāki. Bet, vai zināt, ka var lietot arī homeopātiskus līdzekļus zobu nākšanas laikā? Turklāt tie ir ļoti efektīvi! 

 

Dentokind tabletes 

 

                                                             150 tabletes

 

Homeopātiskās zāles bērniem un zīdaiņiem, kas zobu šķilšanās laikā atvieglo tādus simptomus kā uzbudinātība, drudzis, caureja un ausu sāpes.

 

Sastāvs: Belladonna D6*, Chamomilla D6, Ferrum phosphoricum D6, Hepar sulfuris D12, Pulsatilla D6.           

 

Lietošana:

Bērniem līdz 1 gada vecumam 

Akūtu sūdzību gadījumā lietot pa 1 tabletei katru stundu, bet ne vairāk kā 6 tabletes dienā. Kad sūdzības mazinās, lietot pa 1 tabletei 3 reizes dienā.


Bērniem no 1 līdz 6 gadu vecumam 

Akūtu sūdzību gadījumā lietot pa 2 tabletēm katru stundu, bet ne vairāk kā 12 tabletes dienā. Kad sūdzības mazinās, lietot pa 2 tabletēm 3 reizes dienā.

 

Tabletes ieteicams ieņemt pusstundu pirms vai pēc ēdienreizes, ļaujot tām lēni izšķīst mutē. Zīdaiņiem tabletes var izšķīdināt nelielā ūdens daudzumā

 

Tabletes ir labāks preparāts kā pilieni, jo tās satur nepieciešamo daudzumu, bet pilieni var izpilēt par maz vai par daudz, tādējādi neradot pietiekami labu efektu.

 

Aktīvās zāļu sastāvdaļas novērš sāpes zobu zīdaiņiem un maziem bērniem zobu šķilšanās laikā, kā arī tas ir nenovērtējams līdzeklis pret ausu sāpēm un raudulīgumu, lieto arī zobiņu šķilšanās caurejas, drudža gadījumos. 

 

Pievērsiet uzmanību! Zobiņu nākšanas laikā bērniem nereti sāp ausis,vienkārši viņi nespēj to pateikt.Šis preparāts ļauj izvairīties no šīm nepatīkamajām sajūtām.

 

SVARĪGI!! Preparāta efektivitāte un drošību apstiprina homeopātiskā literatūra, kā arī klīniskie pētījumi.