Kā ārstēt atopisko dermatītu?

Kā ārstēt atopisko dermatītu?

22. Sep 2011, 22:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad Māmiņu Kluba aptaujā jautājām, kā ārstējat bērna ādu, ja tā ir sakairināta, niezoša vai pat sausuma dēļ plēkšņaina, daudzas no jums atbildēja, ka izmanto speciālās atopiskam dermatītam paredzētās ziedes, dodas uz konsultāciju pie ārsta, ādiņu ieziež ar Shea sviestu, kas sajaukts ar olīveļļu, vai izmanto parasto bērnu eļļiņu. Ko par to saka ādas ārste?

 

Stāsta dermatoloģe Līga Jacēviča, no Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas.

 

„Ja sieviete ievēro, ka viņas mazulis naktīs kliedz, slikti un nemierīgi guļ, kasa ādu ieteiktu doties pie ārsta. Ir jāsaprot, kas ir mazuļa diskomforta cēlonis.

 

Svarīga ir arī bērniņa kopšana. Nereti viņus pārāk bieži vannojam, bet par maz mitrinām un barojam viņu ādiņu. Tāpat bērns ir jāģērbj atbilstoši gadalaikam. Ja viņam būs karsti, tas var lieki kairināt ādu.

 

Ādas nieze, apsārtums, dedzināšana un sausums ir atopiskā dermatīta pazīmes. Ja tās savam bērnam pamani, ir jāmeklē cēlonis, ko diemžēl ir ļoti grūti atrast. Nereti bērnam ir nepanesamība pret kādu pārtikas vielu, veļas pulveri vai veļas mīkstinātāju.

 

Ja slimības cēloni nemeklēs un arī nelietos speciālos atopiskajam dermatītam paredzētos preparātus, tad iekaisums var kļūt vēl izteiktāks un pie iepriekš minētajām diskomforta pazīmēm var pievienoties arī ādas mitrošana.

 

Kad akūtā atopiskā dermatīta fāze ar krēmu palīdzību ir nomākta, tāpat ir jāturpina ādas mitrināšanas un barošanas kūre. Citādāk ādas aizsardzības spējas ir ļoti zemas, āda ir ļoti sausa un vieglāk uzņem slimības.

 

Izvērtējot tipiskākos atopiskā dermatīta ārstēšanas veidus, teiktu, ka Māmiņa Kluba mammas dara visu gandrīz pareizi. Ir labi, ka viņas dodas pie speciālistiem, ka lieto speciālās ziedes, kas novērš atopiskā dermatīta pazīmes, bet ar bērna eļļošanu gan ieteiktu uzmanīties. Eļļa uz ādas rada siltumnīcas efektu, kā rezultātā āda var sasust un vēl vairāk iekaist.

 

Lai bērnu pasargātu no ādas jutības arī katru dienu, ieteiktu kārtīgas vannošanās veikt ne biežāk kā divas reizes nedēļā. Pārējās dienās izmantot vieglu peldi, kur ar ziepītēm apmazgā tikai intīmo zonu un ādas daļas, kuras vairāk svīst. Pārējo mazgā ar parasto ūdeni.

 

Un pēc dušas obligāti mazuļa āda ir jānosusina dvielī un jāieziež ar barojošu krēmu. Tas ir tāpēc, ka āda, saskaroties ar ūdeni, zaudē dabisko mitruma līmeni. Ādā ir aizsargvielas, kas šķīst ūdenī, tādēļ aizsargārtiņa zūd un tā kļūst sausāka.

 

Ja gribas, vannas ūdenim var pievienot kumelīšu ekstraktu vai speciālo eļļiņu, kas satur dabīgās taukskābes. Āda tad paņem vajadzīgo un pastiprina dabisko aizsargslāni. Ja aizsargslāņa nav, āda ir jutīgāka un uzņēmīgāka pret visiem kairinātājiem.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Līdzekļi, kas nesatur parabēnus un kortikosteroīdus, ir droši patstāvīgai un ilgstošai lietošanai bez riska izraisīt strukturālus ādas bojājumus vai nozīmīgas, noturīgas blaknes.


Dermalex® REPAIR piedāvā JAUNUS LĪDZEKĻUS EKZĒMAS ĀRSTĒŠANAI, kas aktīvi un efektīvi palīdz atbrīvoties no ekzēmas un ādas kairinājuma un atjaunot ādas veselību.


Dermalex® REPAIR produktu līniju veido krēmi atopiskas ekzēmas un kontakta ekzēmas ārstēšanai 30g iepakojumos.

 

 

Pieejams bez receptes.


PĒRC DERMALEX REPAIR MĀMIŅU KLUBA INTERNETA VEIKALĀ!

 

Vairāk informācijas atradīsit www.dermalex.com