Jaunā gripa prasa aizvien jaunus upurus

Jaunā gripa prasa aizvien jaunus upurus

25. Aug 2010, 19:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Informējam, ka Latvijā apstiprināti trīs jauni nāves gadījumi ar pandēmisko gripu A(H1N1) - divi Rīgā (52 gadus vecs vīrietis un 1 gadu vecs bērns) un viens ārpus Rīgas (58 gadus vecs vīrietis), informē Latvijas Infektoloģijas centrs.

 

Kopā Latvijā no pandēmiskās gripas A(H1N1) izraisītajām komplikācijām šobrīd miruši 12 pacienti.

 

Latvijas Infektoloģijas centrs uzsver, ka pret saslimšanu ir jāizturas nopietni un ārstēšanos mierīgā režīmā nedrīkst atlikt uz vēlāku laiku. Līdz šim slimība galvenokārt skārusi vecāka gadagājuma cilvēkus, kā arī tos, kam ir kādas blakus slimības. Tomēr riska grupā ir arī bērni.

 

Centrs atgādina - lai izvairītos no saslimšanas, nepieciešams ievērot dažādus profilakses pasākumus. Proti, ir ietiecams izvairīties no publisku pasākumu apmeklēšanas, ja iespējams, neizmantot sabiedrisko transportu, uzturēties vēdināmās telpās, sekot, lai bērni ievērotu personīgās higiēnas prasības un tamlīdzīgi.

 

Savukārt, ja mājās jau ir gripas slimnieks, ieteicams viņu izolēt atsevišķā telpā. Ja to nav iespējams izdarīt, tad slimniekam jāiedala atsevišķi trauki, savi higiēnas piederumi. Toties kopējam vēlams lietot daudzkārtīgu marles masku, ko pēc lietošanas jāiznīcina vai jānovāra un jāgludina.

04. Dec 2009, 20:37

Izsaku līdzjūtību.

04. Dec 2009, 13:08

sudrablapsa- smagås hroniskås saslimsanas, kas bija par iemeslu ieprieksejiem nåves gadijumiem bija cukura diabets, liels liekais svars, sirds slimibas, utt...