Izvēlies savam mazulim dabīgas rotaļlietas!

Izvēlies savam mazulim dabīgas rotaļlietas!

27. Jul 2012, 14:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs ieejam rotaļlietu veikalā un parasti apmulstam: viss tik skaists, krāšņs, interesants... Gribas nopirkt šo bumbu, to plastmasa mājiņu vai mīkstu lācīti. Pagaidi! Izvēlies kaut ko ļoti vienkaršu un tajā pašā laikā ļoti noderīgu un ekoloģisku - koka rotaļlietu! 

 

Kāpēc no koka? Tāpēc, ka tas ir dabisks, izturīgs un patīkams materiāls, kas ilgi kalpos bērnam - no pirmajiem dzīves mēnešiem līdz pat 3-4 gadiem.

 

"Jo vienkāršākas ir rotaļlietas, jo labāk, tādēļ, ka tādā veidā tiek attīstīta bērna fantāzija. Dzīvē īstenībā nav svarīgi, cik cilvēki ir naudīgi, bet gan tas, cik daudz viņi māk iztēloties, un cik bagāta ir viņu fantāzija. Tādēļ lūgums vecākiem – nepirkt, kas pagadās, kas pašiem patīk," - uzsver fizioterapeite Krsitīne Stalidzāne. Viņa norāda, ka bērna taktīlās sajūtas attīstīs tieši dabiskie materiāli, tādēļ tie arī ir vislabākās rotaļlietas.

 

Viņas kolēģe, fizioterapeite Klaudija Hēla arī iesaka izvēlēties mantas, kas bērnam būtu interesantas un liktu darboties, nevis tikai mirgotu, spīdētu vai grieztos.

 

Koka rotaļlietas atbilst visām speciālistu minētajām prasībām!

 

Atšķirībā no bērna vecuma Tu vari izvēlēties rotaļlietas formu. Māmiņu Klubs rekomendē gudru koka rotaļlietu - piramīdu: tā attīsta ne tikai pirkstus, bet arī smadzenes, kā arī uzlabo verbālās spējas un trenē pacietību un koncetrēšanas spējas. Brīnišķīģi, vai ne? Tik maza mantiņa, tik plašs funkciju klāsts!

 

VEIKALA "LĀČUKS"

ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS OKTOBRĪ!!!

 

Baby Mix – Polijā ražotās koka rotaļlietas

Piramīda - 2,40 Ls

Puķu piramīda - 7,95 Ls

Piramīda-kāpurs - 8,65 Ls

Koka puzzle - 1,95 (pīle, bizmarīte)

 

Lecamaukla - 1,80 Ls

 

Jo lielāks bērns, jo vairāk viņam patīk visur kāpt, ielīst un paslēpties. Te noder rotaļlietas, kuras palīdz to darīt, – tuneļi, mājiņas, labirinti. Taču, tos pērkot, jāpārliecinās, vai rotaļlietai, kurā iespējams iekļūt iekšā, ir arī izeja, bet pats galvenais – cik viegli to atvērt no iekšpuses.

 

MĀMIŅU KLUBA IZVĒLE

 

Kartona māja "Disney Play Color House", Itālija 

Cena - 14,15 Ls

Klucīši - cena 3,60 Ls 

Puzzle (katrā 4 gabali) - cena 9,60 Ls

 

Eksperti atgādina: viens no spēlēšanās pamatlikumiem ir – nepiedāvāt mazajam vienlaicīgi pārāk daudz mantu, lai bērniņš neapjuktu un spētu sakoncentrēties uz konkrēto rotaļu. Piedāvā savam bērnam mantiņas, kuras ir mazliet sarežģītākas, lai veicinātu viņa attīstību, taču negaidi, ka bērns uzreiz tiks galā ar grūto uzdevumu un ilgstoši rotaļāsies vienatnē.

 

Iesaisties, palīdzi un ļauj mazajam darboties, paslavējot viņu un atzinīgi novērtējot ikvienu, pat vissīkāko jauno sasniegumu!

Meklē veikalu "Lāčuks" tirdzniecības centra

Galleria Riga 3.stāvā,

kas veltīts māmiņu un mazuļu precēm!