Izveidota mājaslapa par alerģiskām saslimšanām un plaušu slimībām

Izveidota mājaslapa par alerģiskām saslimšanām un plaušu slimībām

14. Feb 2011, 11:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai vienkopus varētu iegūt iespējami plašu informāciju par dažādām alerģiskajām saslimšanām un hroniski obstruktīvu plaušu slimību, izveidota interneta vietne "www.alergeo.lv", aģentūru LETA informēja mājaslapas veidotāji.

 

Šajā vietnē būs pieejami ne tikai izziņas materiāli par alerģisko slimību cēloņiem un simptomiem, inhalācijas ierīču lietošanu, bet arī dažādi testi un speciālistu atbildes uz jautājumiem. Turklāt plānots, ka tiks izveidota sadaļa arī veselības aprūpes speciālistiem.

 

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pulmonologs Viesturs Šiliņš stāsta, ka pēdējā laikā pasaulē veiktie klīniskie pētījumi liecina par to, ka, piemēram, alerģiskās iesnas ir reti sastopamas izolētā veidā - visbiežāk tā ir vienota alerģiska elpceļu slimība. Pacientam var būt tikai iesnas vai acu iekaisuma simptomi, taču nav acīmredzamu plaušu vai bronhu iekaisuma simptomu. Tomēr, lai arī nav redzamu astmas izpausmju, padziļināti izmeklējot slimnieku, tā tiek atklāta, skaidro mediķis.

 

Daudzos ziedputekšņu alerģiju izraisītajos gadījumos tiek konstatēts pastiprināts alerģiskās astmas risks. Tas nozīmē, ka šiem pacientiem ir iekaisums bronhos, kas noteiktos nelabvēlīgos apstākļos piemēram, pēc elpceļu vīrusu infekcijas, var izraisīt astmu.

 

Jaunākie dati un aplēses liecina, ka dažādu alerģisko slimību pacientu skaits tuvākajā nākotnē tikai pieaugs, tāpēc informācija par šo tēmu kļūs aizvien aktuālāka un nepieciešamāka aizvien lielākam iedzīvotāju skaitam, uzskata mājaslapas veidotāji.

 

LETA