Ir paņēmiens, kas ļaus mazulim nogulēt visu nakti

Ir paņēmiens, kas ļaus mazulim nogulēt visu nakti

13. Mar 2012, 12:00 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Kura jaunā māmiņa, tai skaitā arī es, gan nevēlas, lai viņu mazulis nogulētu visu nakti bez pamošanās! Māmiņu klubs ielūkojās ārzemju portālos un atrada šādu paņēmienu!

Francūži vienmēr ir fascinējuši ar savu bērnu audzināšanas stilu un pavisam nesen grāmatas Bringing Up Bebe autore Pamela Drukermane nākusi klajā atklājumu, kas ļautu bērniem nogulēt visu nakti bez pamošanās. Nē, bērniem neliek raudāt, kamēr viņi paši iemieg; viņus īpaši nekādā veidā neapmāca, bet tomēr bērni guļ jau no mazotnes visu nakti bez pamošanās. Kā tas ir iespējams?

Atslēgas vārdi, kā viņa ir izteikusies ir - Le Pause,kas latviski nozīmē- Pauze. Kad bērns izdveš kādu skaņu, pagrozās, jaunās māmiņas parasti mēdz lekt augšā no gultas un traukties pie mazuļa, kamēr francūži ļauj bērnam minūti vai divas pašam bērni sevi nomierināt un atkal iemidzināt. Un tikai tad,ja pēc pāris minūtēm bērns nav iemidzis, tikai tad māmiņai vai tētis mazuli izceļ no gultiņas.

Autore raksta: "Viens no iemesliem, kāpēc vajadzīga šī pauze, ir tas, ka bēbīši veic ļoti daudz kustību miega laikā, kas ir pavisam normāli un ierasti. Ja vecāki piesteidzas pie gultiņas un izņem mazuli no gultas ikreiz, kad viņš ieraudas vai izdveš kādas skaņas pa miegam, reizēm mazulis šādā veidā tiek pat pamodināts. Vēl viens iemesls, kāpēc vajadzētu nogaidīt- bērni pamostas starp aktīvo un pasīvo miega ciklu aptuveni ik pēc divām stundām. Un tas ir pavisam normāli, ja pirmos dzīves mēnešos mazulis ieraudas, kad šie miega cikli mainās. Ja vecāki automātiski lec no gultas un tulko šo pakustēšanos kā vajadzību pēc ēdiena vai vajadzību pēc mierinājuma, mazulim būs grūtāk pašam iemācīties iemigt šo miega ciklu maiņā. Respektīvi, ja vecāki jau no pašas mazotnes būs pieraduši skraidīt no savas gultas pie mazuļa gultas un bērns nebūs iemācījies pats atkal iemigt, tad arī turpmāk vecākiem vajadzēs celties un vairākas reizes naktī iemidzināt mazuli, kad vien mainīsies mazuļa miega cikls.