Ieva Adamss: neizliecieties, ka esat citādāks cilvēks

Ieva Adamss: neizliecieties, ka esat citādāks cilvēks

06. Aug 2012, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par krīzēm attiecībās parunāt savus Radio 94.5 FM Māmiņu Kluba radio raidījuma viesus - pārmaiņu treneri, seksologu un tēti Artūru Šulcu, kā arī Ievu Adamss, (Ievu Lejiņu) kas ir gan žurnāliste, gan pasniedzēja, sabiedrisko attiecību speciāliste, māmiņa un brīnišķīga sieviete vienlaikus, aicināja raidījuma vadītāja.

Seksologs Artūrs Šulcs aicina: „Jāpadomā par to, vai tas, kas ir radies mūsu attiecībās, ir radies no mūsu pašu dzīves, vai tie ir kādi mūsu pagātnes „dūmi”. Cilvēki reizēm saprot, ka viņi nes līdzi nastu, kas nepieder viņiem," un kā atzīst pats seksologs – te liela nozīme ir arī mūsu „mantojumam” – domāšanas veidam, izpratnei par lietām, kāda mums ir radusies, pateicoties mūsu senčiem.

Arī skaists seksuāls rituāls var būt veltīts noteiktam mērķim."

Kā sagatavoties tam, kas katru cilvēku var gaidīt? Kā sagatavoties brīdim, kad ilūzija pagaisīs?

Ieva Adamss uzsver - „Ilūzija pagaisīs obligāti. Visas mūsu attiecības tiek balstītas ilūzijās. Es nezinu nevienu cilvēku, kuram ir savi principi, dzīves shēma, kas tiek kopta no paaudzes paaudzē gadu gadiem.”

„Kļūstot par mātēm, sievietes nereti bērnus liek Dieva vietā, bet to darīt nevajag, jo Dievam ir pašam šī vieta vajadzīga...”

Runājot par sievietēm, Ieva Adamss nosauc savu sievietes vērtību top 4:

  • sievietei pirmajā vietā ir sieviete kā sieviete, nevis kā māte, nevis kā meita vai darbiniece kaut kāda...
  • mans vīrietis
  • vide, kurā notiekam es un mans vīrietis. Mūsu mājas vide, guļamistaba, dārzs utt. Un tam visam nav jābūt perfektam.
  • bērni. Kad ir sakārtotas vispirms pirmās 3 lietas, arī bērni nekļūst par dzīves un enerģijas vampīriem.

Kā veidot veselīgās atkarības?

„Reāli viens no šķiršanās iemesliem ir tas, ka gultā blakus mums guļ „māmiņa” vai „tētis”. Nav svarīgs dzimums. Tas ir tas, kas neļauj attiecībām attīstīties. Vajag radīt apstākļus, kuros bērni netiek turēti īsā saitē, lai viņi varētu izaugt par veselīgiem cilvēkiem un spētu veidot paši savu dzīvi," atklāj seksologs.

Svarīga ir komunikācija ar sevi, kā arī spēja vajadzīgā brīdī distancēties un kopt attiecības ar savu otro pusīti.

„Svarīgi ir plānot ģimenes svētkus- lielākus, mazākus-, tāpat arī rituālus, tajā skaitā – seksuālus, kā arī piedzīvojums – gan kopā ar partneri, gan pašam ar sevi, gan ar bērniem. Lai cilvēkam nebūtu vajadzības kaut ko atņemt – sev vai partnerim, vai bērniem.”

„Kamēr attiecības nav nokārtotas, arī ar bērnu, kurš kājp uz galvas, neklausa, neko nevar izdarīt, jo tas viss prasa pašcieņu,” piebilst Ieva Adamss.

Kā attiecības nosargāt?

„Taupat savu laiku, un visur, gan attiecībās, gan randiņā, gan ģimenē  - neizliecieties, ka esat citādāks cilvēks, nekā patiesībā esat. Esiet patiess pret sevi!” aicina žurnāliste Ieva Adamss.

Savukārt, seksologs Artūrs Šulcs iesaka - „Komunicējiet ar savām bailēm, runājiet ar savu otro pusi, dariet zināmu, kā jūtieties, ko vēlaties, jo tikai runājoties ar otru, kaut kādā veidā var vienoties par to, kā iegūt vēlamo. Un tikai tad attiecības vienam ar otru ir papildinošas.”

Lai viss izdodas!

Klausies Māmiņu Kluba radio raidījumu Riga Radio 94.5 FM katru otrdienu no plkst.13:00 līdz 14:00!

 Māmiņu klubs

Kassen Badji Kassen Badji 28. Dec 2018, 22:25

Sveiki Mans vārds ir Esther. paldies par manu drauga pieprasījumu, sazinieties ar mani pa e-pastu (estherdomingo38@yahoo.com