Iemāci arī Tu savam mazulim dzert no salmiņa

Iemāci arī Tu savam mazulim dzert no salmiņa

28. Apr 2012, 00:00 gucci123 gucci123

Labdien!:)

Kad Gustaviņam apritēja 10 mēneši, mums uzdāvināja pudelīti ar salmiņu.

Lūk šādu:

Taču problēma bija sekojoša - kā mazuli iemācīt dzert no salmiņa?:)

Un te mums palīgā nāca kaimiņiene, kas pastāstīja lielisku metodi, kā iemācīt mazulim dzert no pudelītes ar salmiņu. 

Pirmkārt, jāiegādājas parastie plastmasas salmiņi, vēlams, ar nolokāmu galiņu, lai bērniņam vieglāk un viņš nesatraumē mandeles (kā nekā mazajiem ir tendence bāzt visu mutē, un dziļi!!!). Otrkārt, šāds salmiņš jāpārgriež uz 1/2 vai jānogriež 1/3 (vēlams sākumā nogriezt nolokāmo daļu). Treškārt, jāsagatavo dzēriens (es mazajam dodu ūdeni vai paštaisītu tējiņu). Ceturtkārt, mazais jānosēdina krēsliņā vai kādā citā stabilā vietā, lai pašai ērti darboties un mazais neampelējās. Un tad var ķerties klāt!!!

Salmiņu iemērc dzērienā un mamma pati piesūc pilnu salmiņu. Tad (uzmanīgi, lai dzēriens neiztek ārā!!!) aizspiež salmiņam vienu galu (to, ar kuru sūc dzērienu mamma) un dod mazajam otru galu mutītē. Kad tas izdarīts, pamazām atlaiž galu (kuru tur aizspiestu) tā lai dzēriens maziem malciņiem trāpa mazajam mutītē. Tā mazais saprot, ka, lai dabūtu padzerties, ir jāsūc. 

Mums šādi treniņu ilga 2 dienas (katru ēdienreizi un arī pa starpai). Pēc 2 dienām mazais sūca dzērienu no salmiņa kā lielais:)

Lai veicās un lai mazajiem prieks par jauniem atklājumiem dzīvē:)

Gucci123

Bilžu un stāstu konkurss: "ES ēdu pats!" Piedalies un laimē!

www.milupa.lv