Homeopātisko produktu sērija biežāko bērnu problēmu ārstēšanai

Homeopātisko produktu sērija biežāko bērnu problēmu ārstēšanai

15. Feb 2012, 09:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Problēmas, kas jaundzimušajiem parasti rodas pirmajos dzīves mēnešos ārstiem liekas dabīgas un pašsaprotamas, bet jaunajiem vecākiem tās liekas biedējošas, jo bērns raud, atgrūž ēdienu, ir mainīga vēdera izeja, paaugstinās temperatūra. Vairāk par homeopātisko līdzekļu lietošanu biežāko problēmu bērnu vecumā ārstēšanai, konsultē ģimenes ārste pediatre Agita Vaivade.

 

Zarnu kolikas

Tās parādās apmēram 2-3 nedēļu vecumā un turpinās līdz 3-4 mēnešiem un ir saistītas ar gremošanas fermentu zemo aktivitāti, kas rada vēdera uzpūšanos. Bērns raud, ir nemierīgs, pievelk kājiņas, seja kļūst sarkana, bet nomierinās pēc gāzu izdalīšanās. Ja māte baro bērnu ar krūti, tad vajadzētu pārrunāt, kāds ir mātes uztirs un ieteikt izslēgt produktus, kas varētu veicināt gāzu veidošanos. Ja bērnu baro ar adaptēto maisījumu, tad jānomaina maisījums. Bet bieži šie ieteikumi tikai nedaudz atvieglo bērna stāvokli,bet ne pilnībā novērš zarnu kolikas. Šajā situācijā bērnam var palīdzēt homeopātiskais preparāts Eneterokind.

Tas ir komplekss preparāts, jo satur 5 sastāvdaļas, kas ar savu darbību kompleksi iedarbojas un palīdz novērst sāpes, palīdz uzsūkties barības vielām, noņem spazmas utt. Akūtos gadījumos lieto pa 3 pilieniem katru stundu, maksimāli 6 reizes dienā, 30 minūtes pirms vai pēc ēšanas, vēlāk lieto 3 pilienus dienā.

 

Zobu šķelšanās

Nākošās problēmas, kas nomāc mazo bērniņu, ir zobu šķelšanās. Veselam bērnam var paaugstināties temperatūra, parādās nemiers, bērns naktī mostas un raud, samazinās apetīte, parādās šķidra vēdera izeja. Zobu šķelšanās liekas dabīga lieta, bet izpausmes skar visu organismu. Ārsta uzdevums ir izskaidrot vecākiem šo simptomu iespējamo cēloni un piedāvāt līdzekļus, kas atvieglo zobu šķelšanos. Aptiekās ir pieejami lokāli lietojami gēli, kas sniedz atvieglojumu uz neilgu laiku un homeopātiskais līdzeklis Dentokind, kas iedarbojas uz visiem simptoomiem, kas ir saistīti ar zobu šķelšanos.

Dentonkind noņem sāpes, iekaisumu, samazina temperatūru, mazina nervu uzbudinājumu, caureju. Bērniem līdz viena gada vecumam lieto pa 1 tabletei katru stundu (maksimāli 6 tabletes dienā), vēlāk pa 1 tabletei 3 reizes dienā, atšķaidot nelielā ūdens daudzumā un lieto pusstundu pirms vai pēc ēdienreizes.

 

Miega traucējumi

 

Bērnam salds miegs ir labas veselības rādītājs. Miega traucējumi bērniem rodas pie jau iepriekšējām problēmām- zarnu kolikām, zobu šķelšanās gadījumā, pie dažādām neiroloģiskām saslimšanām, kā arī veseliem bērniem, kuriem dienā ir bijuši kādi emocionāli pārdzīvojumi, stresa situācijas, kas neļauj vakarā iemigt. Bērni, kas nemāk vēl runāt un pastāstīt vecākiem, kā viņi jūtas, rada vecākiem neizpratni, kāpēc bērns raud un nevar iemigt. Šajās situācijās, protams, jāizslēdz dažādas saslimšanas, kas var radīt šādus simptomus (galvas trauma, apendicīts utt.), bet visbiežāk miega traucējumi nav saistīti ar nopietnām saslimšanām, kas prasa tūlītēju specifisku ārstēšanu. Viens no līdzekļiem, ko var nozīmēt bērniem ar miega traucējumiem ir Dormikind.

To lieto pa 1 tabletei 4 reizes dienā 30 minūtes pirms vai pēc ēšanas. Zīdaiņiem tabletes var šķīdināt nelielā ūdens daudzumā.

 

Funkcionāli kuņģa- zarnu trakta darbības traucējumi

Tā ir visbiežākā problēma pirmsskolas vecuma bērniem, izņemot akūtas respiratoras vīrusu saslimšanas rudens- ziemas sezonā. Galvenie simptomi ir vemšana, caureja, sāpes vēderā. Iemesli var būt visdažādākie- saindēšanās ar pārtiku, pārtikas alerģija, infekcijas, visbiežāk vīrusu, diētas kļūdas, uztura maiņa. Ja ir izslēgtas bīstamas ķirurģiskas saslimšanas (apendicīts, zarnu nosprostojums), tad ārstēšana visbiežāk ir simptomātiska- rehidratācija, probiotiskie preparāti, adsorbenti. Veiksmīgi var tikt lietots arī homeopātiskais preparāts Gastrokind, kam piemīr plāss darbības spektrs, jo katrs komplekts darbojas uz dažādu simptomu novēršanu.

 

Preparātam ir laba efektivitāte un panesamība. Bērniem līdz 1 gada vecumam Gastrokind akūtos gadījumos lieto 1 tableti katru stundu, maksimāli 6 tabletes dienā, vēlāk 1 tableti 4 reizes dienā. Bērniem no 1-6 gadu vecumam akūtos gadījumos lieto pa 2 tabletēm katru stundu, maksimāli 12 tabletes dienā, vēlāk pa 2 tabletēm 4 reizes dienā, ieņemot 30 minūtes pirms vai pēc ēšanas, ļaujot lēni izšķīst mutē vai izšķīdinot nelielā ūdens daudzumā.

 

Samazināta imunitāte pirmsskolas vecuma bērniem

Vecāki bieži ir spiesti bērnus jau no 1,5 gadu vecuma vest uz pirmsskolas izglītības iestādi. Bērns no mājas vides nokļūst vidē, kur ir daudz vīrusu un baktēriju, bet imūnās atbildes mehānismi vēl tikai veidojas un arī emocionāli bērns vēl nav gatavs šķirties no vecākiem. Ir pierādīts, ka stres šajā situācijā ir galvenais faktors, kas,izraisot C vitamīna noārdīšanos, provocē bērnu biežo slimošanu. Imunitātes stiprināšanai nepieciešams pilnvērtīgs uzturs (ar pietiekamu C vitamīna daudzumu), pietiekams nakts miegs, fiziskās aktivitātes un norūdīšanās izvairīšanās no stresa, personīgās higiēnas ievērošana. Liela nozīme ir iedzimtībai, jo imūnās atbildes mehānismi jau sāk veidoties auglim. Ārstam būtu jāizskaidro vecākiem visi šie imunitāti ietekmējošie faktori un nepieciešamības gadījumā var nozīmēt homeopātisko preparātu Imunokind.

Šis preparāts noderēs bērniem, kas atkārtoti slimo ar bronhītu, otītu, tonsilītu, rinofaringītu ar ilgstošu atveseļošanos, subakūtiem iekaisumiem. Bērniem līdz 6 gadiem nozīmē pa 1 tabletei 3 reizes dienā 30 minūtes pirms vai pēc ēšanas.

 

Lai mums visiem veicas tikt galā ar šīm it kā vienkāršajām, bet katru bērnu skarošajām problēmām!

 

Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju.

Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu.


Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai.

Zāles var nopirkt tikai aptiekās. Pieprasiet visā Latvijā!

princesemince princesemince 11. Apr 2011, 11:36

es tik saprotu, ka pēc Immunokind instrukcijas - 3x dienā - iesaka lietot akūtā periodā. profilaksei pietiek ar 1 tableti dienā. tik nav norādīts, cik ilgstoši drīkst lietot, tik teikts, ka jākonsultējas ar ārstu. diemžēl daudzi ārsti par šīm neko nezina ☹

taschinka taschinka 11. Apr 2011, 11:28

Iešu pie ģimenes ārsta un pajautāšu par to imunitates stiprinatāju Imunokind.Jo mans dēls slimo ik reiz,kad ierodas bērnu dārzā.

11. Apr 2011, 11:25

paldies 😀

princesemince princesemince 11. Apr 2011, 11:23

Imunokind Cēsīs maksā 7 latus. 150 tabletes, kas pietiek apmēram 2 mēnešiem.

11. Apr 2011, 11:20

padalaties tas kuras ir pirkusas apmeram kadas cenas

11. Apr 2011, 11:03

Zināju tikai par līdzeklī, kas paredzēts kolikām (paši gan neesam lietojuši, jo nebija tādas vajadzības), bet ieinteresēja Dentokind, jo mums katrs zobiņš nāk ļoti smagi... Būs jāpamēģina 😀

princesemince princesemince 11. Apr 2011, 10:39

šī ir supersērija!
neskatoties, ka jau aprīlis, saņēmos un uzsāku Immunokind lietošanu - iesnas noris tik viegli, kā nekad līdz šim 😀
arī pati lietoju šī ražotāja homeopātiskās zāles - visu cieņu!