Hemangioma

Hemangioma

08. Jun 2010, 20:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzdod jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem un saņem atbildi! Šoreiz ķirurgs Paulis Laizāns stāsta par hemangiomu likvidēšanu.


Jautājums:

 

Manai meitiņai nu jau ir 6 mēneši un hemangioma ir uz kājas pirkstiņa. Bijām pie ķirurga 3 mēnešos. Lika nogaidīt līdz 6 mēnešiem, līdz uzsākt kādu ārstēšanu. Ķirurgs teica, ka reizēm tā pati noiet vai vismaz samazinās, bet man drīzāk liekas, ka tā ir palielinājusies par kādu mm. No kā šādi izplūdumi rodas? Kā tie tiek ārstēti un cik ilgā laikā? Vai tie var būt ļaundabīgi?

 

 

Atbild veselības centra Premium Medical ķirurgs Paulis Laizāns:

Hemangiomas (asinsvadu dzimumzīmes) var būt pavisam sīkas vai ļoti lielas, kā reljefi, no sarkanīgas līdz zilganas nokrāsas ādas laukumi vai veidojumi. Reizēm tās var radīt būtisku kosmētisku defektu.

 

Hemangiomas ir vairāku veidu. Vecākiem ir jāseko līdzi to attīstībai, ja hemangioma neaug lielāka, tad var mierīgi nogaidīt, jo 3-5 gadu vecumā tās parasti izzūd pašas no sevis. Ja tomēr hemangioma turpina progresēt, tad iespējams apturēt tās augšanu ar lāzerprocedūrām, tomēr jāatgādina, ka katrs gadījums ir individuāls. Ieteiktu vecākiem konsultēties BKUS konsultatīvajā poliklīnikā pie daktera Krasta, kurš ir specializējies tieši hemangiomu ārstēšanā.

04. Nov 2009, 13:18

Mums ari ir divas vietas Hemangioma.Viena ir uz vederinu,bet otra mugurpuse.Tas mums ir no dzimsanas.Tas paliek lielakas(uz aru veidojas ka bumbulitis).Mums pateica ka tas vares nonemt ar lazera palidzibu,bet ne ar vienu reizi.Tas bus jaatkarto kadas tris reizes.Vins paliksot tads sarkans plekitis.Un ar laiku pazudisot.

20. Oct 2009, 14:57

neiesaku skatīties bildes google,jo tās ir briesmīgi nesmukas.....

20. Oct 2009, 11:00

Tā kā manai meitai hemangiona neauga, daktere bija kategoriski pret lāzerprocedūrai. Mums ir brīnišķīga un ārkŗtīgi zinoša pediatre dr. Deksne- paļaujos uz viņas ieteikumiem. Šobrīd meitai ir 2,6 un hemangionā praktiski izdzisusi- ja zin kur jāskatās, var atrast vietiņu, bet nezinātājs pat neatrastu.