Guļ tikai 30 minūtes dienā. Vai tas ir normāli?

Guļ tikai 30 minūtes dienā. Vai tas ir normāli?

11. Oct 2010, 13:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Undīne ir uztraukta, jo šķiet, ka mazulim nebeidzas "baterija" un mazais guļ tikai 30 minūtes dienā.

 

Māmiņa Undīne jautā:

Vai tas ir normāli, ka bērns 11 mēnešu vecumā guļ tikai 30 minūtes dienā. Šķiet, ka viņam vienkārši nebeidzās „baterijas“ , jo viņš nav niķīgs – vienkārši nenāk miegs! Bija periods, kad mazulis varēja nogulēt 2 stundas, bet arī aizmiga tikai pēcpusdienā. Stingra dienas režīma mums nav, tomēr jāsaka, ka meitiņa ir aktīva, dzīvespriecīga. Vai bērniņš būtu jāved pie neirologa?

 

tropa

Atbild daktere Dace Tropa, neonataloģe – pediatre, Premium Medical:

 

Pie neirologa bērniņš būtu jāved, ja viņš izturētos nesaprotami, neuztvertu teikto, neinteresētos par mantām vai arī tās uztveru pavisam savādāk, nekā vajadzētu. Kas attiecās uz aktivitāti, tad bērns principā izvēlās pats savu režīmu. Svarīgi ir, lai bērns saņemtu ēdienu ar pārtraukumiem un nenašķētos starp ēdienreizēm, jo tas var mazināt apetīti. Par gulēšanu naktī – iespējams, ka ģimenes sadzīve ir ļoti aktīva, bērnam ir daudz emocijas, kas pēc tam reflektējas miegā, sapnīšu formā un tāpēc viņam ir traucēts miegs.

 

Iespējams, ka vieta, kur bērns guļ, ir saistīta ar kaut ko trauksmainu, tomēr vecākiem jāsaka, ka tā kā otrajā bērna pusgadā mazulis strauji iepazīst pasauli un sevi, miegs kļūst trauslāks. Dienā būtu labi gulēt svaigā gaisā, tad bērni parasti guļ ilgāk. Istabā bērnam nevajadzētu radināties aizmigt pilnīgā klusumā.

 

Uzdod savu jautājumu par bērniņa veselību, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

19. Jan 2010, 20:35

es jau gultiņu pārliku cita vietā,jo arī domāju ka ādere,bet nekas nemainās....rīt zvanīšu dokam,japierakstās kartējā vizīte un pie viena pajautāšu vai tas tiešām ir normāli,ka vakros nevar bērns normāli aizmigt!!!

19. Jan 2010, 10:48

mana meitiņa pa dienu noguļ 1 stundu,bet vakaros gulēt nevaru ielikt☹Savā gūltiņā negrib(vairs nepatīk)nāk pie manis,un tad ložņā no viena gala uz otru,tad uzguļās man virsū paguļ 5.min un atkal meklē savādaku pozu....grūti ielikt gulēt☹