Gripas izplatība mazinās; atkal pieaug saslimstība ar elpceļu infekcijām

Gripas izplatība mazinās; atkal pieaug saslimstība ar elpceļu infekcijām

17. Nov 2010, 11:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
 Aizvadītajās nedēļās gripas aktivitāte bija zema, bet joprojām turpina nedaudz palielināties saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotie monitoringa dati.

Ja februāra pirmajā nedēļā tika reģistrēti 979,4 saslimšanas gadījumi ar elpceļu infekcijām uz 100 000 iedzīvotāju, tad februāra otrajā nedēļā tie bija 1000,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

 

Saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām pēdējo nedēļu laikā ir vienādā līmenī, secina LIC, bet bērniem vecuma grupā 0-4 gadi saslimstība pieaug un vidēji slimoja 5206,2 šīs vecuma grupas bērni uz 100 000 iedzīvotāju.

 

Īpaši augsta saslimstība šajā vecuma grupā joprojām ir Rēzeknē - 10354,2 uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir divas reizes augstāka nekā vidēji Latvijā šajā vecuma grupā.

 

Ambulatorajās iestādēs saslimstība ar gripu aizvadītajā nedēļā netika novērota, taču pēdējo divu nedēļu laikā Rīgā un Daugavpilī tika hospitalizēti 20 cilvēki, kuri bija saslimuši ar gripu. LIC norāda, ka visos gadījumos cilvēki bija saslimuši ar pandēmisko gripu.

 

Ar gripas izraisītu pneimoniju pēdējo divu nedēļu laikā bija hospitalizēti divi pacienti vecuma grupā 15-64 gadi.

 

Vispārējās izglītības iestāžu apmeklējums aizvadītajā nedēļā ir bijis 88,3% robežās, salīdzinoši februāra pirmajā nedēļā tās apmeklēja 91,8% bērnu. Turpretī pirmskolas izglītības iestādes apmeklēja 68,6% bērnu.

 

Jau ziņots, ka Latvijā no pandēmiskās gripas A(H1N1) izraisītajām komplikācijām aizvadītajā gadā miris 31 pacients. Turpretī šogad gripa prasījusi vēl trīs cilvēku dzīvības. Viens mirušais ir 35 gadus vecs vīrietis, kas dzīvo ārpus Rīgas, bet divi - 40 un 49 gadus veci vīrieši - no gripas izraisītajām komplikācijām miruši Rīgā.

 

Līdz ar to pandēmiskās gripas upuru skaits Latvijā ir pieaudzis un no gripas komplikācijām līdz šim gripas sezonā ir miruši 34 cilvēki.