Fizioterapeite: mājās jābūt pēc iespējas dažādākām virsmām!

Fizioterapeite: mājās jābūt pēc iespējas dažādākām virsmām!

24. Jan 2012, 11:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bieži vien gan  bērns pieceļas kājās, pievelkoties ar rokām pie redelītēm vai jebkuras augstākas virsmas un tas nebūt neliecina par to, ka viņš grib staigāt, bet gan par to, ka mazulim uz zemes ir palicis gaužām garlaicīgi.


Fizioterapeite Kristīne Baranova atzīmē, ka ja bērns var piecelties kājās, turoties pie sienas vai vienkārši tāpat no grīdas, tiešām viņš ir gatavs staigāšanai, jo viņš tad pareizi liek tās pēdiņas neatkarīgi no rokām un viņš ceļas pats kājiņās.

 

Tomēr lai apgūtu šīs prasmes, vērtīgi pievērst uzmanību pareizas vides iekārtošanai mājās. „Mājās noteikti jābūt dažādām virsmām, dažādiem līmeņiem, lai bērns arī varētu pārbaudīt savas spējas,” iesaka fizioterapeite Kristīne Baranova.

 

Tieši mazuļa spēju līmenis arī esot indikators tam vai celties kājās un staigāt grib mazulis pats vai tikai viņa vecāki – diemžēl biežāka esot tieši situācija, kad to visvairāk grib vecāki un tādēļ viņi cenšas izmantot dažādas viltības, lai izvilinātu mazulīša pirmos solīšus.

 

Mammai ikdienas aprūpes veikšanā jāizvēlas tāda pozīcija, kas ir atbilstoša bērna attīstības līmenim. Piemēram, ja bērns pierāpo pie māmiņas un mēģina piecelties kājās, pieķeroties pie māmiņas, skaidrs, ka bērns tam vēl nav gatavs.

 

„Vecākiem nevajadzētu bērnam palīdzēt, provocējot viņu stāvēt vai staigāt, jo tas var nākt tikai par sliktu,” uzsver fizioterapeite.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Pastāsti, kā mājas vidi biji iekārtojusi Tu savam mazajam rāpotājam!

 

Blogo Mazo staigātāju klubiņā un laimē Huggies Little Walkers autiņbiksītes!