Emīla cīņa ar alerģijām

Emīla cīņa ar alerģijām

18. May 2012, 03:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ne vienmēr tās alerģijas ir tik trakas, bet jāmāk ar tām sadzīvot! Tāpat daram arī mēs,mūsu ģimenē.

Jau piedzimstot,dēlam slimnīcā brīdināja,ka dēls būs alerģisks,jo ir gaišās ādas tips,nosākuma domāju,ka tas nav teikts,bet tomēr apstiprinājās.

Viss sākās,ka Emīls bieži staigāja ar tekošu degunu.Tādēļ nācās,meklēt radušajiem jautājumiem atbildes. Gājām pie alergaloga,veicām deguna uztriepes,gan pilināja punktiņus. Rezultāti,protams,pzotīvi paaugstināta alerģijas reakcija. Nekas cits neatlika,ka jāmeklē dziļāk. Beigu beigās uzradās atbildes,pēc ilgi dzītajām pēdām.Viss,kad pavasarī sāk ziedēt,tie ir bērzi,vai kāda puķe,izraisa Emīlam iesnas un ļoti biežu šķaudīšanu. Arī rudenī,kad pūkas papelēm iet pagaisu,rada dēlam biežu diskonfortu. Tā ir viena alerģija. Lietojam zāles,kas jāpūšs degunā 2x dienā,regulāri 1 mēneša garumā,gan pavasara sezonā,gan rudens.

Otra alerģija mums ir pret kakao sviestu,lielākā daļa konfektes satāv no tās.Tādēļ,ja dēls saēdas pa daudz,tad metas lielas ūdeņainas pumpas,kas ilgi dzīst,līdz pat mēneša garumā,jo niez un tiek nokasītas. Lietojam Tavegīlu vai suprastīnu,lai noņemtu niezi. Kādreiz,kad mazāks bija tad ļoti izteikta bija,nabags naktī mocijās,jo redz dārziņā tika iedotas bombongas,bet par sekām nepadomāja.Un tā šad tad,bērns tika pie baismīgām pumpām.

Protams,pēc analīzēm parādijās,kaizteikti pret olām ir alerģija,bet Emīls pats,kaut kā centās izvairīties no viņām,gan dārziņā,ga mājās. Bet augot lielākam,pret olām pazuda reakcija. Vismaz kāds labums.

Arī pret odu,kodumiem ir pastriprināta reakcija,milzīgas pumpas,cietas,kā puns.Tad arī lietojam smēri,kas noņem niezi.

Bērna biežā slimošana,arī var būt pie vainas,ka ir alerģija,to uzzināju šajā rudenī.Kad pēkšņi,sāka abi mani rakari slimot,veicot asins analīzes,jā paaugstināta alerģija,esot virs normas. Par Emīlu,nebrīnos,jo kā nekā rudens bija un papeles pūkojās,bet meitukam nezinu no kā,bet nu jau viss kārtībā. Tā,mums ir.Uzmanam dēlu,lai pa daudz nesaēdas končas,ko omes aiz labas sirds dod. Uzpasējam,lai regulāri pilinātu degunā. Jo,tā mēs varam atvieglot,viņam ar to sadzīvot.

Blogu konkurss: Mana ģimene un alerģisks bērns

Claritine 10mg N10atvieglo alerģisku reakciju izraisītus simptomus – šķaudīšanu, izdalījumus no deguna, deguna niezi, dedzināšanu vai niezi acīs, ko rada alerģija pret ziedputekšņiem, pārtiku, putekļu daļiņām, dzīvnieku spalvām, pelējuma sēnīti, sadzīves ķīmiju u.c. 

CLARITINE N10–bezrecepšu medikaments alerģijas simptomu mazināšanai. Medikaments ir otrās paaudzes antihistamīna preparāts un alerģisku reakciju mazināšanai nepieciešama tikai viena tablete dienā. Parasti neizraisa miegainību.

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai. Pirms zāļu lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju un konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.

Informāciju par alerģiju izraisošo augu ziedēšanas prognozi Latvijā katrai nākamajai nedēļai, kā arī alergologu komentārus, lasiet www.zied.lv.