Cik garas un veiksmīgas pastaigas ir tavam mazajam staigātājam?

Cik garas un veiksmīgas pastaigas ir tavam mazajam staigātājam?

27. Sep 2011, 11:40 saulux10 saulux10

Sveikas!

 

Tagad kad ārā valda patīkami saules stari un krāsainība valda visur kur vien uzmetam acis,pastaigas ar mazo staigātāju palikušas interesantākas un aizraujošākas.

 

Mazā puķīte parāda savu,ka viņai nav vajadzīgas garas un nogurdinošas pastaigas,viņai svarīgi ir pastaigāties un apčamdīt katru nokritušo krāsaino lapu,katru ozolzīli,kas uz ceļa saulītē gozējas,vai arī kāds ziediņš,kas vēl nav noziedējis.

 

Tātad secinājums ir viens,mūsu pastaigas ir īsas,bet bagātas ar dažādām izpriecām,tās parasti mums ilgst līdz stundai,pēc tam jau mazās kājiņas ir noguruša un vēlas atpūsties.

 

Pastaigās vēljoprojām dodamies ar ratiem,kad mazā puķīte grib pagulēt,tad noteikti staigājam ratos,tā laiks paliek padomāt par dažādām lietām,bet mazā pa to laiciņu saldi čuč,bet ja pamostas tad ņemu no ratiem ārā un tapinām ar kājiņām.

 

Kādas pastaigas ir tev ar tavu mazo staigātāju?

Baiba

 

Mazo staigātāju klubiņu atbalsta Huggies Little Walkers - speciālas autiņbiksītes-biksītes mazajiem rāpotājiem un staigātājiem!

Pērc Huggies® Little Walkers® un laimē Teddy Mountain rotaļlietas katru nedēļu!

 

 

maijbite maijbite 27. Sep 2011, 20:05

Es jau kopš dzimšanas runāju ar viņu, stāstu, ko darīšu un tā, lai zina, kas pēc kā seko. Arī šodien stāstīju, ka vispirms ar ratiem aiziesim uz veikalu un atpakaļceļā palaidīšu pastaigāt. 😀 Kaut kā sarunājām un noturējās uz to galu neceļoties kājās ratos... 😀

saulux10 saulux10 27. Sep 2011, 18:33

mana arī ir tikpt jauna,kaut cik jau varu sarunāt,bet reizēm kaD ieņēmusi galvā tikai savu,tad varu lieki nerunāt😃 😉

maijbite maijbite 27. Sep 2011, 17:58

Ar manējo ir grūti sarunāt, vēl jau pārāk maza (1,1 gads)... Ceru, ka drīz tomēr izdosies šo to sarunāt arvien vairāk un labāk! 😀

saulux10 saulux10 27. Sep 2011, 17:57

es mēģinu opā neņemt,lai atrod no tā😀 paldies ka padalījies 😉

veesma veesma 27. Sep 2011, 17:43

Es arī tāpat kā tu, ja ejam kaut kur tālāk un ir jāsteidzas, lai kā prasās no ratiem neņemu, jo citādi atpakaļ dabūt ir vēl grūtāk. Mēģinu visādi pierunāt, lai sēž, skatāmies mašīnas, runājamies ko mēs pa ceļam redzam, tad jau mazais nomierinās un sēž bez problēmām. Opā, gan manējais neprasās, ja staigā kājām, tad pat gribot viņu nevar paņemt klēpī, grib staigāt pats.

surikats surikats 27. Sep 2011, 17:39

Ja man kaut kur jātiek un jāņem meita līdz, jau no sākuma pastāstu, ka būs jābrauc ratos un nemaz neņemu ārā. Savādāk tiešām, bērnam pēkšņi viss ir jāpēta vēl trīsreiz ilgāk kā parasti un jāiet pilnīgi uz otru pusi nekā man vajag 😀 un ja mēģina ielikt ratos, tad protestē skaļi 😈

surikats surikats 27. Sep 2011, 17:36

Ja ārā ejam tieši staigāties ar meitu, reizēm (ar vien biežāk) ejam bez ratiem. Tad tas aizņem kaut kur 2h, kamēr lēnu garu tiekam līdz kādam tuvējam rotaļlaukumam, kārtīgi izspēlējamies un atkal atnākam atpakaļ. Protams pa ceļam vajag apskatīties pilnīgi visu. Un vēl topā ir maliņas uz kurām var uzkāpt. Pilnīgi visas. Un arī tās uz kurām nevar uzkāpt 😃
Ar rokas došanu ir kā kuro reizi. Bet, ja esam pie ielas, tad tas ir obligāti. Ja nedod roku, brīdinu, ka ielikšu ratos. Ja vēl nedod, tad arī ielieku. Bišķi paskandelē un tad pēc brītiņa piedāvāju atkal iet kājām, ja dos roku. Tad parasti vairs nav problēmu.
Bet visā visumā man liekas, ka ir dikti grūti iet ar bērnu pie vienas rokas un ratiem pie otras 🤔
Un ar opā ar kaut kā diezgan labi atrisinājies. Kopš Madara staigā cenšos viņu nenest pa āru opā, jo man sāp mugura. Viņa tad nu arī pieradusi, ka tikai tētim var prasīties opā. Un viņš ar lielāko prieku ness 😀 Es ņemu opā tik tad, kad esam par tālu aizstaigājušies un bērns tiešām noguris.

maijbite maijbite 27. Sep 2011, 17:33

Kopš meitiņa ir sākusi staigāt, nevaram vairs iet ilgās un garās pastaigās pa visu rajonu... ☹ Tikko izejam ar ratiem ārā, viņa sāk celties kājās - rāda, ka grib staigāt pati. Kad izņemu no ratiem, viņa var 10 min. stāvēt vienā vietā, griezties ap savu asi, visu aplūkot un iztaustīt, kā arī iet pavisam pretējā virzienā, nekā mums (man) vajag... 😀 Kad mēģinu atkal ielikt ratos, tad ir liela brēka, asaras pa gaisu. 😥

princesemince princesemince 27. Sep 2011, 17:08

mūsu rokas nedevējs sāka dot roku kaut kad pēc 2 gadu vecuma, bija kādi 2,2g laikam. līdz tam pamocījos dažādi. piemēram, ļāvu viņam justies, ka esmu pazudusi, bet bez rezultātiem http://www.maminuklubs.lv/pirmsskolnieku-klubins/berns-beg-ka-iemacit-baiditiess/
tad atskārtu, ka varu izmantot līdzīgu piegājienu, kā to dara bērnudārzā - http://www.maminuklubs.lv/pirmsskolnieku-klubins/metode-pastaigam-ar-visurgajeju/ pēc šīs metodes pielietošanas arī pienāca tas brīdis, kad bērns sāka roku dot. mums gan ir sarunāts, ka noteikti roku vajag iedot, kad iet pāri ielai, pārējā laikā viņš pats var izvēlēties, ja vien netaisa kādas ziepes.

27. Sep 2011, 16:33

Mans bērns ar negribēja dot roku, bet kad jau kādus 3 mēnešus bija uzsācis staigāšanas gaitas, tad pamazām sāka ļauties.

saulux10 saulux10 27. Sep 2011, 16:30

skan smieklīgi😀 😃

27. Sep 2011, 16:28

Live, vai Tavs bērniņš gadījumā šad tad kopā ar savu aukli nepastaigājas pa Maskavas dārzu, kas ir natālu no Sporta manēžas? Vienu reizi redzēju bērnu laukumiņā vienu apbrīnojami Tavam dēlēnam līdzīgu bērnu, nāca pie mums klāt spēlēties, dikti jaukiņš.

veesma veesma 27. Sep 2011, 16:21

Manējais jau vairs īsti negrib sēdēt ratos, kad es viņam saku , ka nelaidīšu ārā no ratiem,jo viņš negrib dot roku, Mazais tā smieklīgi uzreiz saka, dosu ļoku, dosu ļoku. Tas ir tik smieklīgi. 😃

saulux10 saulux10 27. Sep 2011, 16:10

zini,mana mazā arī negrib dot roku,to viņa dod tikai ejot pa istabu,piemēram es saku,ejam paskatīties to un šo,tad viņa iedod rociņu un abas dodamies skatīties,bet pa āru nevaru pielauzt. 😀

veesma veesma 27. Sep 2011, 16:03

Mēs garākās pastaigās ejam ar ratiem, jo ja mazo palaiž staigāt viņš negrib dot roku. Tad nu staigāt laižu tur kur ir droši. Visdrošāk protams savā pagalmā, tur mazais var staigāt uz nebēdu.

saulux10 saulux10 27. Sep 2011, 15:59

mana puķīte opā prasās tad kad netiek pāri kādam šķērslim,vai tad kad kājas ir saķērušas zālē 😀 cik tavs bērniņš ir jauns?

saulux10 saulux10 27. Sep 2011, 15:57

gaidīsim kādu rakstiņu no tevis un tava mazā staigātāja gaitām 😉

27. Sep 2011, 13:21

Sveiciens visiem mazajiem staigātājiem. 😀
Dikti gribētos man ar ko iesūtīt par savu mazo staigātāju, bet laika nav un slinkums ar.

Mans mazais staigātājs ir palicis slinks. Biežāk izrāda vēlmi būt opā vai ratos, ja vien apkārt nav kaut kas ekstra interesants. Tāpēc brīžiem neticas, ka vēl vasaras sākumā tad, kad gribēju ielkt ratos vienmēr bļāva par to, ka grib iet kājām.

Tāpēc mēs parasti aizbraucam uz kādu parciņu, kur daudz lapu, bērnu, zīļu un akmentiņu, stundiņu tur pastaigājam, paspēlējamies un braucam ar ratiem atkal mājup. Tas viss kopā mums aizņem 2 h. Ja laiks atļauj un nelīst lietus, parasti mums šadas pastaigas rudenī ir 2 gb.

p.s.
dikti smuka bildīte