Cērmes bērniem

Cērmes bērniem

24. Feb 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cērmju rašanās iemesli: 

Mazais iepazīst pasauli, nogaršojot visu to, kas nonāk viņa rokās - gan bērnu laukumā, un pat mājās esot nav garantijas, ka bērnam nebūs cērmju. Bērna kuņģu - zarnu trakta aizsargspējas nav pietiekoši spēcīgas, tāpēc tās ir ļoti uzņēmīgas pret parazītu izraisītām infekcijām.

Cērmju pazīmes: 

Bērnam parādās nieze anālās atveres rajonā, bet pamatā tā ir naktī (un tomēr ir gadījumi, kuros nieze ir arī dienā). Bērnam parādās miega traucējumi, sāpes vēderā, urīna nesaturēšana naktī. Meitenēm gadās, ka arī ārējie dzimumorgāni ir jūtīgāki. Ja ir cērmes, pilnīgi iespējams, ka bērnam var sākties arī klepus, var būt apgrūtināta elpošana, kā arī - paagustināta ķermeņa temperatūra. 

Novērojami miega traucējumi, apetītes trūkums, slikta dūša, vemšana, caureja vai aizcietējumi, sāpes vēderā. Uz ādas ir izsitumi. Bērns var strauji tievēt.

Cērmju ārstēšana

Lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu cērmju ārstēšanu, vajag steidzīgi vērsties pie pediatra. Lai tiktu vaļā no cērmēm ir speciāli preparāti. Ārstēšanas process jāsāk visiem ģimenes locekļiem vienlaicīgi! Mazuļa gultasveļa, pidžama jāgludina ar karstu gludekli. Visiem ģimenes locekļiem jāmazgā rokas pirms ēšanas un ne tikai. 

Rūpīgi apstrādājiet augļus un dārzeņus pirms ēšanas, dodiet bērnam dzert tikai iepriekš novārītu ūdeni. Ja Jums ir kaķis vai suns, uztaisiet arī viņam analīzes, lai noteiktu, vai dzīvnieciņam nav parazītu. Ja bērniņš jau rāpo, ielas apavus lieciet skapjos, neatstājiet arī pastaigu ratiņus koridorā. Divreiz dienā mazgājiet grīdas ar dezinficējošiem līdzekļiem. Vairākas reizes nedēļā bērna rotaļlietas nomazgājiet ziepjūdenī. Uz ielas sekojiet līdzi tam, lai mazulis mutē nebāztu neko no zemes, kā arī lai nerotaļātos ar svešiem dzīvniekiem. 

Māmiņu Klubs

foto: pexels.com