Ceļvedis: kā pilnvērtīgi izmantot pirmo grabulīti?

Ceļvedis: kā pilnvērtīgi izmantot pirmo grabulīti?

28. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grabulītis ir viena no populārākajām rotaļlietām zīdaiņiem un arī Tu droši vien esi saņēmusi vismaz pāris kā dāvanas! Tas ir ļoti interesanti,ka šī ir viena no populārākajām dāvanām, lai gan zīdaiņi šajā vecumā rotaļlietas noturēt vēl neprot! Konsultē pediatre Gerda Lielause.

Tomēr jāatzīst, ka grabulītis var tikt izmantots kā dzirdes, redzes un taustes stimulators jaundzimušajam.

Kā efektīvi izmantot pirmo grabulīti?

Redzes stimulēšana. Lai stimulētu redzi, virzi grabulīti lēnām gar bēbīša seju. Viņš mēģinās fokusēties uz to un pavisam drīz atklāsi,ka mazais groza galvu virzienā, uz kurieni kustas grabulītis.

Taktilā stimulēšana. Ja bēbīša grabulītim ir dažādas tekstūras, vari bēbītim ierādīt tās- čaukstēšana,  grabēšana, skanēšana. Kad mazais nedaudz paaugsies, tad "viss ies caur muti" un arī grabulīša iepazīšana.

Dzirdes stimulēšana. Tu vari stimulēt bēbīša dzirdi novietojot grabulīti dažādās vietās. Ap 2 mēnešu vecumu mazulis sāks meklēt, no kurienes nāk šīs skaņas.

Ja ir iespējams, izvēlies grabulīšus ar dažādām skaņām- plastmasas grabulīšiem parasti ir bumbiņas, kas skan; koka rotaļlietām ir detaļas, kas saskaroties skan. Daudzi ražotāji ir izgatavojuši bēbīšu grabulīšus no auduma ar zvaniņiem. Izmēģini un mazais pats parādīs, kurš vislabāk patīk viņam!

Motorā stimulēšana. Kad mazulītis paaugsies, viņš spēs to satvert un turēt un pavisam drīz viņš aptvers, ka viņš pats var radīt skaņas, kustinot grabulīti. Šajā vecumā izvēlies grabulīti, kas ir mīksts, lai mazulim nebūtu sāpīgi, kad tas trāpīs pa galvu. 

Bēbīšu grabulīši ir vienas no lētākajām rotaļlietām. Tagad dažādie grabulīši rada iespēju tos izmantot dažādos veidos un attīstīt bēbīša dažādas maņas. Tieši tāpēc šī ir viena no rotaļlietām, kuras iegādi jums vajadzētu apsvērt.

 

Māmiņu Klubs