Ārste: Pareizāk iesnas šņaukt uz iekšu!

Ārste: Pareizāk iesnas šņaukt uz iekšu!

08. Mar 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl viens no mītiem par iesnu ārstēšanu ir tas, ka iesnas var palīdzēt uzveikt, ja kārtīgi un regulāri bērns izšņauc degunu. Tomēr speciālisti šim apgalvojumam nevēlas piekrist. Stāsta pediatre Anna Birka.

Jā, protams, bērnam jāmāca šņaukt degunu. Tomēr nevajadzētu mācīt, ka jāšņauc deguns tik stipri, ka pats paliek sarkans, jo līdz ar to var rasties vidusauss iekaisums.

Bērnam var mācīt izšņaukt degunu, mazgājot muti – paņem saujiņā ūdeni, bērns iešņauc to iekšā degunā, šādi iztīrot deguna dobumu.

Fizioloģiski mēs ikviens šņaucam iesnas uz iekšu, kas būtu arī pareizāk nekā pūst uz āru, tā kā varbūt nav vērts aizrauties ar nemitīgu iesnu šņaukšanu, tādējādi kairinot deguna dobumu, bet drīzāk turi pa rokai kabatlakatiņu, ar kuru noslaucīt degunu!

Māmiņu Klubs 

Vai Tu ļauj bērnam šņaukt iesnas uz iekšu vai liec tomēr degunu kārtīgi izšņaukt? 

Kāpēc izmantot HUMER

Izsmidzinot HUMER, deguna dobums tiek noklāts ar mikroskopiskiem pilieniņiem, kas:

- palīdz tikt galā ar kakla un ausu saslimšanām;

- maigi izvada sakaltušos izdalījumus;

- mitrina deguna gļotādu;

Humer produkciju var izmantot gan pieaugušie, gan bērni no zīdaiņa vecuma.

Humer 5ml

20140129223611-26766.jpg

Deguna higiēnai zīdaiņiem Humer 18x 5 ml Sterils, izotonisks jūras ūdens šķīdums, dabiski bagāts ar minerālvielām. Lietojot katru dienu, Humer 18x5ml nodrošina deguna higiēnu, mitrina deguna gļotādu sausa klimata apstākļos, ieteicams lietot arī aizlikta vai tekoša deguna gadījumā. Humer 18 x 5 ml nesatur konservantus, piemērots lietošanai zīdaiņiem. Sastāvs: Jūras ūdens, attīrīts izotoniskais (NaCl 0,9g/100ml) šķīdums ar mikroelementiem, bez konservantiem. Sterilizēts, vienreizējā iepakojumā – viegli un ērti lietojams.

Lietošana: Pārbaudiet, vai vienas devas flakons ir nebojāts pirms atvēršanas. Humer var lietot 1 līdz 6 reizes dienā.

HUMER 150ml

20140129223629-59022.jpg

Deguna gļotādas mitrināšanai un higiēnai HUMER 150 fizioloģisks, sterils jūras ūdens Zīdaiņiem var lietot no 1 mēneša vecuma Ērts flakons ar drošības vārstuli, var lietot dažādos ķermeņa stāvokļos. Uzgalis ar drošības uzmavu.

Lietošana: 1 izsmidzinājums katrā nāsī 2 – 3 reizes dienā. Sastāvs: sterils jūras ūdens, neatšķaidīts un izotonisks, inerta neuzliesmojoša pulverizatora gāze: slāpeklis. Galvenie mikroelementi: sērs, varš, zelts, sudrabs, selēns, mangāns, magnijs... Difūzijas sistēma mikropilienu veidā nodrošina maigu deguna dobuma skalošanu. Iepakojumā 150ml

HUMER 150ml

20140129223647-80680.jpg

Deguna gļotādas mitrināšanai un higiēnai HUMER 150 fizioloģisks, sterils jūras ūdens Nelietot bērniem, kas jaunāki par 15 gadiem. Ērts flakons ar drošības vārstuli, var lietot dažādos ķermeņa stāvokļos.

Lietošana: 1 izsmidzinājums katrā nāsī 2 – 3 reizes dienā. Sastāvs: sterils jūras ūdens, neatšķaidīts un izotonisks, inerta neuzliesmojoša pulverizatora gāze: slāpeklis. Galvenie mikroelementi: sērs, varš, zelts, sudrabs, selēns, mangāns, magnijs... Difūzijas sistēma mikropilienu veidā nodrošina maigu deguna dobuma skalošanu. Iepakojumā 150ml

HUMER 050

20140129223705-68932.jpg

Hipertonisks jūras ūdens aizliktam degunam- HUMER 050 Pateicoties hipertoniskajai koncentrācijai (23g/l NaCl), Humer 050 atbrīvo elpošanu caur degunu, izvada biezās gļotas un infekciju un alerģiju ierosinātājus, tā palīdzot izvairīties no infekcijām.

Orģinālā mikropilienu difūzijas sistēma un dabiskais sastāvs nodrošina lielisku panesamību. Pie tam, pateicoties speciālam uzgalim, to var droši lietot arī bērniem. Tā lietošana īpaši rekomendējama rinītu, sinusītu un alerģisku rinītu gadījumos pieaugušajiem un bērniem (zīdaiņiem no 3 mēnešu vecuma).

Humer POCKET SOFT 20ml - Jūras sāls un dekspantenols

20140130101818-89304.jpg 

 

Humer Pocket Soft ieteicams lietot iesnu, alerģiska rinīta gadījumā vai, ja deguna gļotāda ir sausa (piesārņots gaiss, sauss gaiss, kondicionēts gaiss, pārkurinātas telpas). Paredzēts pieaugušajiem un bērniem no 7 mēnešu vecuma.

HUMER POCKET SOFT ir izotonisks šķīdums, kas satur dekspantenolu. Dekspantenols veicina bojātas gļotādas dzīšanu, kā arī aizsargā to. Pie tam, tas mitrina deguna gļotādu, šķidrina sekrētu un palīdz izvadīt sausās kreveles, tā atvieglojot elpošanu.

Pateicoties HUMER POCKET SOFT, elpošana nerada sāpes, gļotāda atveseļojas un vairs nav diskomforta.

Pirmo reizi lietojot, pēc aizsargvāciņa noņemšanas nospiediet izsmidzinātāju 1 – 2 reizes, lai iedarbinātu sūkņa mehānismu.

Pieaugušajiem un bērniem: iesmidzināt 1 - 2 reizes katrā nāsī 2 – 3 reizes dienā.

Izšņauciet degunu, noņemiet flakona aizsargvāciņu un vertikālā stāvoklī ievietojiet izsmidzinātāja galu nāsī. Nospiediet 1 – 2 reizes, tad atkārtojiet to otrā nāsī. Izšņauciet degunu, lai izvadītu gļotu izdalījumus.

Zīdaiņiem no 7 mēnešu vecuma:  iesmidzināt 1 reizi katrā nāsī 2 – 3 reizes dienā.

Noguldiet bērnu uz viena sāna. Uzmanīgi ievietojiet izsmidzinātāja galu nāsī un iesmidziniet 1 reizi. Atkārtojiet to otrā nāsī. Paceliet bērna galvu, lai izvadītu gļotu izdalījumus. Nosusiniet ar salveti.

Lai mazie un lielie deguntiņi elpo brīvi!