Biežākā jaundzimušo slimība – atopiskais dermatīts

Biežākā jaundzimušo slimība – atopiskais dermatīts

22. Sep 2011, 22:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Atopiskais dermatīts jaundzimušo vidū ir viena no izplatītākajām slimībām,“ atzīst Līga Jacēviča, Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas dermatoloģe. Arī Māmiņu Kluba aptaujas rezultāti rāda, ka 42 % aptaujāto ģimeņu bērniem ir atopiskais dermatīts.

 

28 % ģimeņu atopiskais dermatīts ir pašiem vai kādam citam no ģimenes, bet 19 % aptaujāto atbildējuši, ka nezina, vai bērniņš slimo ar šo slimību, jo atopiskā dermatīta pazīmes ir, bet slimība nav diagnosticēta, liecina Māmiņu Kluba veiktā aptauja.

 

Uz jautājumu, vai bērnam bijuši atopiskam dermatītam vai ekzēmai līdzīgi simptomi, 43,6 % atbildējuši, ka bērniem ir ādas kairinājums, 41 % - ilgstošs ādas sausums un sausi ādas plankumi, 6,4 % gadījumos – niezoši ādas laukumi, bet 3,8 % - ādas lobīšanās.

 

„Atopiskais dermatīts parasti ir iedzimta slimība, kas ir ādas neadekvāta reakcija uz adekvātiem kairinājumiem. Tā nav alerģija, bet gan ādas īpatnība, kad ādas imūnā sistēma reaģē nepareizi uz kairinājumiem,“ skaidro Līga Jacēviča. Tipiskākās atopiskā dermatīta pazīmes – ādas apsārtums, nieze, mitrošanās, izteikts ādas sausums.

 

Parasti ir trīs dzīves posmi, kad atopiskais dermatīts var būt akūtā stāvoklī – jaundzimušā vecumā, tīņu gados un pēc 18 gadu vecuma, kad ir izteikti aktīvs ādas kairinājuma izraisītājs un zema organisma imunitāte.

 

Tas nozīmē, ka atopiskajam dermatītam var būt mainīgi slimības stāvokļi – akūtajā raksturīga ādas nieze, apsārtums un pat mitrošanās. Bet slimības klusajā fāzē – izteikts ādas sausums. To nekādā ziņā nedrīkst atsāt bez ievērības. Ir jāmitrina un jābaro āda, šādi palielinot tās dabiskās aizsardzības spējas un aizkavējot atopiskā dermatīta saasināšanos.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Līdzekļi, kas nesatur parabēnus un kortikosteroīdus, ir droši patstāvīgai un ilgstošai lietošanai bez riska izraisīt strukturālus ādas bojājumus vai nozīmīgas, noturīgas blaknes.


Dermalex® REPAIR piedāvā JAUNUS LĪDZEKĻUS EKZĒMAS ĀRSTĒŠANAI, kas aktīvi un efektīvi palīdz atbrīvoties no ekzēmas un ādas kairinājuma un atjaunot ādas veselību.


Dermalex® REPAIR produktu līniju veido krēmi atopiskas ekzēmas un kontakta ekzēmas ārstēšanai 30g iepakojumos.

 

 

Pieejams bez receptes.


PĒRC DERMALEX REPAIR MĀMIŅU KLUBA INTERNETA VEIKALĀ!

 

Vairāk informācijas atradīsit www.dermalex.com