Bērnam sāp kājas

Bērnam sāp kājas

05. Jun 2010, 18:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzdod jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem un saņem atbildi! Ārstu prakses pediatre Inguna Bērziņa skaidro, ko darīt, ja bērniņam sāp kājas.

 

Jautājums:

 

Gribēju uzzināt jūsu viedokli, vai piekrītat tam, ja naktī sāp kājas, tas nozīmē, ka viņš aug? Aktuāls šis jautājums palika, jo pašai bērnībā bija regulāras kaulu sāpes naktī. Un tagad arī 4 gadīgā meitiņa par to ir sākusi sūdzēties. Vai tam varētu būt izskaidrojums, ka bērns aug? Vai varbūt jāmeklē kāda cita vaina?

 

Atbild Ārstu prakses "Auxilia Prima" pediatre Inguna Bērziņa:

 

Tas tā var būt, ka bērnam sāp kājas, bet jautājums ir - kad, kā un pēc kā sāp kājas. Ja mazajam ir bijusi diezgan liela slodze iepriekšējā dienā, tad var būt šī smeldzīgā sāpe un bērns arī teiks. Tiešām sāpes varētu būt no straujas augšanas, jo kaulu plēve netiek līdzi kaulu augšanai.Īpaši to var novērot pēc centimetriem, kas ir nākuši klāt garumā, piemēram, pus gada laikā. Citi izaug ļoti ātri un tad augšana apstājas, bet citi vienmērīgi aug visu laiku.

 

Pilnīgi noteikti par šīm sāpēm vajadzētu runāt ārstu, lai noskaidrotu, vai kāju sāpes ir saistītas ar strauju augšanu un tas var tikt mazināts ar kāju pamasēšanu no apakšas uz augšu ar maigām kustībām. Un tad var skatīties, vai šīs sāpes pāriet, nepāriet un cik bieži ir sūdzības no bērna par sāpošām kājiņām. Neredzot bērnu, ir grūti atbildēt uz jautājumu, kas varētu būt pie vainas, tāpēc noteikti vajadzētu griezties pie ārsta.

Ārstu prakse "Auxilia Prima"

Vīlandes iela 13, Rīga, LV-1010
Telefons: +371 67211000

www.esivesela.lv

1

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!