Bērna drošība auto: kas jāņem vērā? 5 jautājumi un 5 atbildes

Bērna drošība auto: kas jāņem vērā? 5 jautājumi un 5 atbildes

09. Jun 2011, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam apkopojuši lasītāju iesūtītos jautājumus un Mercedes-Benz Latvia pārstāvji ir gatavi uz tiem atbildēt!

 

1. Jautājums:

Citi saka,ka labāk bērnus vadāt aiz vadītāja,citi ka aiz blakussēdētāja - kā ir patiesībā?

Atbilde:

Patiesības ir abas - bērnus var vadāt gan aiz automobiļa vadītāja, gan aiz blakussēdētāja. Neiesaka sēdeklīti novietot pa vidu.

 

 

2. Jautājums:

Mēs tieši tagad esam meklējumos auto sēdeklītim,kas ir domāts no 2 gadu vecuma un augstāk, jo var redzēt,mazulei jau krēsliņš palicis par mazu. Ko jūs ieteiktu?

Atbilde:

Šobrīd atnesot lietotu un iegādājoties jaunu Mercedes-Benz auto sēdeklīti ir atlaide 15%.

 

 

3. Jautājums:

Kāds sēdeklītis ir piemērots mazam bērnam ar lielāku svaru. Bērnam ir 1,5 gadi, bet jau 13,5 kg un ziemas drēbēs sēdeklītī kas domāts no 0-18 kg jau bija ļoti saspiesti sēdēt? Ar bažām domāju par nākamo ziemu un iespēju droši sēdināt mazo mašīnā, jo arī gulēt vajag veselīgi, nevis pilnīgi sēdus pozīcijā bērnam, kam vēl tikai būs 2 gadiņi.

Atbilde:

Lai atbildētu, mums ir jāprecizē, kādu bērnu sēdekli šobrīd lietojiet?

Vai šobrīd lietojiet sēdekli, kurš ir pašiem mazākajiem bērniem, t. i., ar rokturi, pārnēsājams, kur bērns atrodas pusguļus stāvoklī (Me rcedes-Benz bērnu sēdeklis no 0 līdz 13 kg) vai arī modeli jau lielākiem bērniem, t. i., kur bērns jau sēž ( Mercedes-Benz bērnu sēdeklis no 9 līdz 18 kg)?

 

 

4. Jautājums:

Gribētu zināt, ar ko atšķiras, tieši, Mercedes-Benz autokrēsliņi no citiem? Mums ir krēsliņš, bet, kā jau pie pirmā bērna, krēsliņu pērkot nebija skaidri kritēriji pēc ka vadīties. Apsveram domu, par jauna iegādi, jo bērnam 2 gadi, būs vēl ilgi vajadzīgs-galvenais tagad ir drošības jostas, jo esošajam krēsliņam tās var viegli attaisīt un bērns brīvi var pārvietoties, kas galīgi nav pieņemams.

Atbilde:

Mercedes-Benz bērnu sēdeklīši ir loti funkcionāli, ergonomiski un izgatavoti no augstākās kvalitātes materiāliem. Tostarp, tos var izmantot arī citas markas automobiļos.Svarīgi atzīmēt, ka Vācijas lielāk...ais auto klubs ADAC ik gadu testē populārākos pieejamos bērnu auto sēdeklīšus. 2011. gadā veiktajos testos labāko novērtējumu saņēma firmas Roemer bērnu sēdeklīši ar Mercedes-Benz zvaigzni.

 

 

5. Jautājums:

Kādās cenās ir Mercedes-Benz bērnu sēdeklīši bērniem virs 2 gadiem?

Atbilde:

Mercedes-Benz Duo Plus sēdeklītis, kura cena ir no 260 - 280Ls. Taču šobrīd atnesot lietotu un iegādājoties jaunu Mercedes-Benz auto sēdeklīti ir atlaide 15%.

princesemince princesemince 09. Jun 2011, 13:25

ne jau autokrēsla vizuālais izskats nosaka to, kas notiks avārijas situācijā. autokrēslus jau dēļ šādām neparedzamajām situācijām nepieciešams lietot, nevis ērtākai bērna transportēšanai.

princesemince princesemince 09. Jun 2011, 11:08

šim tā summa tiešām astronomiska, bet tajā pat laikā - nenoliedzami, ka tie 0-13kg sēdeklīši, kuru cena grozās ap 100 ar astīti latiem, ir gan bērnam draudzīgāki, gan droši avāriju gadījumos 😀

princesemince princesemince 09. Jun 2011, 11:07

man draudzenei līdzīgas atsauksmes par Chicco sēdeklīti, kas nāk komplektā ar Chicco Trio ratiem, bet ratus atzina par ļoti ērtiem esam.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

es noskatīju pasākuma laikā un man ļoti patika, jo bērnam vismaz galva negāžas uz visām pusēm, sēdeklītis ir ērts, ar regulējamu muguras atbalstu, polsterēts. Es teikšu tā -mums bija Chicco sēdeklīši, lielāks s...ds nav redzēts. Ļoti neērti. Ja man būtu nākamais bērns,noteikti neizvēlētos Chicco, ne ratus, ne sēdeklišus

09. Jun 2011, 09:09

2011. gadā veiktajos testos labāko novērtējumu saņēma firmas Roemer bērnu sēdeklīši ar Mercedes-Benz zvaigzni.
....
Te ir runa tikai par sēdeklīšiem līdz 13 kg, un tiešām rādītāji ir vislabākie. Taču otrs ieteiktais sēdeklītis Mercedes-Benz Duo Plus 2011.gada testos (9-18 kg un 9-36 kg) vispār neparādās. Kāpēc?