Alternative content

Bērna ādas kopšana

13. Dec 2010, 16:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā pie mums joprojām ir apkures sezona, tas nozīmē, ka lielākajā daļā dzīvokļu un māju ir sauss gaiss, kas ļoti ietekmē gan bērnu, gan mūsu ādu, tā var kļūt sausa un apsārtusi. Tāpēc risinājums ir mazuļu ādas mitrināšana ar speciāliem bērnu krēmiem.

3

Sertificēts ārsts-dermatologs Džuljeta Ulmane

10

Ulmaņu privātklīnika

Sporta iela 3-1, Rīga

6 7336268

www.dermatologija.lv

Par bērna kopšanu pieredzē un padomos dalās ārsts dermatologs- Džuljeta Ulmane, Ulmaņu privātklīnika.

 

Jau kādu laiku aptiekās parādījušies dažādi kopšanas līdzekļi, kuru sastāvā ir pantenols, ārste Džuljeta Ulmane norāda, kas pantenols der gan bērniņiem tikko pēc piedzimšanas, gan mēnesi vecam, gan gadu vecam, gan 10 gadus vecam, gan arī pieaugušajiem. Krēms vai ziedīte ar pantenolu sastāvā ir labs līdzeklis, kā nedēļas laikā sadziedēt bērniņa ādu.

 

Ja mazuļa ādiņa ir veselīga, tā tik un tā ir jākopj, jo īpaši gada aukstajos mēnešos, kad bērniņš tiek ģērbts siltās drēbēs. Reizi dienā ir ieteicams ieziest bērna rociņas un kājiņas ar vieglu, pantenolu saturošu, krēmu.

 

Džuljeta Ulmane apstiprina, ka pantenolu saturošas ziedītes un krēmiņi ir lielisks līdzeklis, kā aizsargāt bērna sejiņu un rociņas, ejot ārā ziemā, kā arī atgriežoties mājās, uzziežot vēlreiz. Ja bērna āda ir apsārtusi, tad, lietojot piemērotus krēmiņus, bērna āda, nedēļas laikā, atgūs veselīgu un gludu izskatu.

 

Bērnu audzināšanā un kopšanā ir notikušas lielas izmaiņas, tas nevienam vairs nav noslēpums. Mēs pielietojam hendlinga paņēmienus, piebarojumu bērnam piedāvājam pusgada vecumā. Līdzīgi ir ar mazuļa ādas kopšanu, vairs no tā dēvētās piena krevelītes, kas ir bērniņa galvas matainajā daļā, nav par katru cenu jātiek vaļā.

 

Ārsti, trihologi, kas nodarbojas ar matu pētīšanu, vairs nerekomendē kasīt bērniņiem krevelītes no galvas matainās daļas, jo mati vēlāk var būt plānāki un biežāk var būt sastopama plikpaurība. Labāk šīs krevelītes apstrādāt ar atbilstošām ziedītēm.

 

 

Īpaši ir jārūpējas par bēbīša dupsīti, kurš lielāko dienas daļu ir ieģērbts autiņbiksītēs.

 

Ja bērna dupsītis tiek regulāri kopts, tad nekādām problēmām nevajadzētu būt. Jāseko līdzi, lai ādas krāsa uz dupša nebūtu sarkanāka, kā uz kājiņām, uzmanība jāpievērš arī ādas krociņām.

 

Dupša kopšanai mūsdienās ir daudz un dažādu līdzekļu- krēmi, ziedes, pūderi un salvetes. Ja jāizvēlas līdzeklis, ko lietosim uz krociņām, kur tam ilgāk jāstāv, tad labāk izvēlēties pūderi vai ziedi.

 

Izmēģinot jebkuru jaunu krēmu vai ziedi, tā sākumā jāuzklāj uz neliela bērna ādas laukumiņa, lai redzētu vai neveidojas kairinājums. Reakcija uz ādas varētu parādīties uzreiz vai aptuveni pēc pus stundas. Arī pēc vannošanas būtu vēlams parūpēties par bērna ādu.

 

 

Ādas stāvokli var ietekmēt arī ūdens kādā bērnu mazgājat. Ir vietas Latvijā, kur ūdens ir ļoti labā kvalitātē, bet, piemēram, Jūrmalā un Rīgā ūdens ir pārāk ciets, cietības pakāpē 7-10 reizes pārsniedz normu. Tieši ūdens cietība var padarīt gan māmiņas, gan bērniņa ādu sausāku.

 

Pēc roku mazgāšanas vai dušas, vai vannas jālieto krēmi. Rokām treknāku krēmu, ķermenim labāk lietot pieniņu ar mitrinošu funkciju.

 

Vai ir nozīme cik dārgu krēmu mēs izvēlamies bērniņa ādas kopšanai? Ārste Džuljeta Ulmane uzsver, ka ir jānodala sieviešu kosmētika no bērnu kosmētikas. Bērnu kosmētikas līdzekļos netiek izmantotas ļoti dārgas vielas, līdz ar to nav būtiski krēms maksā divus vai desmit latus, efektam jābūt līdzvērtīgam.

 

Bērniņiem ļoti ātri atjaunojas āda, jau pēc nedēļas rūpīgas un pareizas kopšanas mēs varam vērot uzlabojumus. Pieaugušajiem šis process noris daudz lēnāk, lai sakoptu sejas ādu nepieciešamas 20 dienas, bet lai uzlabotos ķermeņa āda jāpaiet aptuveni pusotram mēnesim.

6

 Altermed ziede 5%

 

Ziede satur 5% D-panthenolu un paredzēta, lai koptu, atjaunotu un veicinātu iekaisušas ādas dzīšanu.

 

Altermed Panthenol 5% ziede ir īpaši piemērota :

 

  • krūšu galu  un citu jutīgu vietu kopšanai;
  • zīdaiņu ādas, kas izsutusi, kopšanai;
  • sausas ādas ar noslieci uz sprēgāšanu un sāpīgu vietu kopšanai gan bērniem, gan pieaugušajiem;
  • ziede nesatur smaržvielas.

Altermed ādas kopšanas līdzekļi mazulim

 

Noskaties arī video, kā kopt mazuļa ādiņu!

14. Mar 2010, 12:30

Iepriekš nebiju pētījusi Panthenol produkcijas klāstu, bet tagad esmu patīkami pārsteigta, cik daudz produktu ir! Noteikti izmēģināšu, jo Panthenol lūpu balzamu pret citu nemainīšu 😀